Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПУБЕРТЕТ

Импулсивни су, поводљиви и наивни: Ове ствари МОРАТЕ да научите тинејџера

Много је животних правила које треба да научи тинејцер, а нека од њих су да буде самоуверен и самосталан.

1610088262_Depositphotos_28652277_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Научите дете да увек размишља својом главом, а не да ради исто што и други што је нарочито важно када се ради о пушењу, алкохолу, дроги и сексу.

Прочитајте још: Несвесно уништавате самопоуздање детета: Ових 5 реченица одмах престаните да изговарате!

1. Застани и добро размисли

У потрази за сталним доказивањем важан део одрастања је испробавање нових ствари и ризиковање. У пубертету мозак брзо ради и тинејџери реагују импулсивно. Стрпљење је немогућа мисија за тинејџера, али ако успете да уградите кочницу детету да пред већим изазовима застане и размисли - добар сте родитељ!

Новац и срећа
Не можете да стално понављате како новац не гарантује срећу, а онда купите себи фирмиране ципеле или се "увалите" у кредит за најновији модел аутомобила!

2. Научи да кажеш "не"

Адолесенти својим вршљацима не могу да кажу "не", јер им је најважније да буду прихваћени. Ипак, некима то успева, па ако научите дете да поштује себе - нећете имати главобоље.

3. Сви то раде

То није изговор, али је реченица коју тинејџери обожавају да понављају. Први пут када наседнете на ту причу - завршили сте каријеру.

Прочитајте још: Проговоре касније, али се до тада слатко ИСПРИЧАЈУ

4. Ризик сексуалног односа

Подједнако је опасан за момке и девојке, а овај проблем ћете решити само отвореним разговором. Причајте о контрацепцији и добро упутите дете у реалност, јер ако ви то не урадите добијаће информације од вршљака, а међу њима је секс препун митова.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas