Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
Здравље

Имунитет је приоритет!

Имунски систем је комплексан одбрамбени систем вашег организма чије се оптимално функционисање заснива на адекватној интеракцији свих његових компоненти.

1604651973_0430-blueberries-5.jpg
Фото: Промо
Oglas

Природни имунски систем представља прву линију одбране вашег организма и има кључну улогу у спречавању настанка различитих инфекција као и оштећења ткива. Уколико природни имунитет није довољно ефикасан у елиминацији инфекције и спречавању настанка болести, тада се у вашем организму активира високоспецифични адаптивни имунитет који ће завршити уклањање инфекције и обезбедити враћање организма у равнотежу.

Фото: Промо

Као и све ћелије организма, тако и ћелије имунског система (макрофаги, неутрофили, лимфоцити итд.) захтевају енергију и многе друге важне молекуле, јер током преласка из мирујућег у активно стање, у којем се организам бори против инфекције, ове ћелије подлежу различитим метаболичким променама све у циљу најефикаснијег деловања.

За нормално функционисање имунског система неопходно је континуирано обезбедити вашем организму све адекватне ресурсе, како у погледу количине, тако и у погледу самог састава (витамина, минерала, амино киселина и олигоелемената). Такође, важна карика за ефикасну одбрану организма су и коменсални микроорганизми, присутни на кожи, слузокожи, дигестивном и урогениталном тракту. Интеракција микроорганизама и организма домаћина (вашег организма) је веома комплексна, започиње одмах на рођењу и присутна је током целог живота у нормалним физиолошким условима.

Имајући у виду све факторе ризика који су присутни у савременом начину живота (стрес, неадекватна исхрана, смањена физичка активност, пушење, итд.) јасно је да они скупа, интезивно и негативно утичу на стање вашег имунитета. Стога је организну неопходно обезбедити довољну количину нутријената како променом у исхрани, тако и коришћењем адекватних додатака исхрани, чиме ће се обезбедити нормално функционисање вашег имунског система. Препарат Био Уно Имуно, дирецт, доприноси норманој функцији имуног система.

Фото: Промо

Састав препарата је базиран тако да у организам уносите све потребне витамине, минерале и амино киселине важне за нормално функционисање имуног система, уз то смањује умор и исцрпљеност и штити ћелије од оксидативног стреса.

  • Боровница, колоквијално позната и као супер храна за јачање имунитета, спада у бобичасто воће које садржи много хранљивих састојака, а чија је калоријска вредност ниска. Боровница садржи велики број имунолошки значајних компоненти при чему се по количини највише истичу: витамин Ц, витамин К, различита влакна, магнезијум, антицијани, итд. Сматра се да боровнице поседују један од највећих антиоксидативних потенцијала у поређењу са осталим воћем и поврћем.
  • Л-глутамин је један од основних извора “горива” за различите имунске ц́елије, укључујуц́и бела крвна зрнца, као и одређене ц́елије цревног тракта. Позитиван ефекат Л-глутамина на опоравак, јачање организма и одржавање имунитета на адекватном нивоу доказан је великим бројем научних студија и за њега се слободно може рећи да представља један од најбитнијих имунонутријената, који као додатак исхрани, изузетно помаже опоравку код имунокомпромитованих особа.
  • Цинк је важан метал који је потребан за раст и опстанак организма а у самом телу се налази у јако малим количинама - траговима. Цинк утиче на више аспеката имунског система.
  • Селен је есенцијални микронутријент који има значајну улогу у великом броју физиолошких процеса, укључујуц́и и имунски одговор.
  • Магнезијум је неопходан за нормалан сан и функционисање нервног система уопште, такође у посебној је вези са имунским системом тако што утиче позитивно на смањење инфламаторних процеса у организму.
  • Основна функција витамина Д у организму је одржавање хомеостазе калцијума и метаболизма кости. Поред ове важне улоге, витамин Д има значајну улогу у одржавању нормалне функције имунских ћелија. У научној литератури је показано да је дефицијенција витамина Д уско повезана са повећаном осетљивошћу организма на инфекцију, те је унос витамина Д веома значајан у спречавању настанка инфекције и одржавању нормалног имунског одговора.
  • Витамин Ц је есенцијални микронутријент са многобројним функцијама од којих је функција у антиоксидативној заштити једна од најзначајнијих. Витамин Ц позитивно утиче на имунитет, одржавајући нормалну функцију различитих ћелија природног и адаптивног имунитета.
  • Адекватан унос витамина Б комплекса је важан за нормално функционисање имунског и нервног система, као и за њихову интеракцију.
  • Витамин А је укључен у развој имунског система и има регулаторну улогу у ц́елијском имунитету.
  • Витамин Е поспешује имунски одговор и пружа заштиту од неких заразних болести. Суплементација витамина Е има значајну улогу у одржавању спремности организма да реагује на присуство патогена и да побољша његову елиминацију уколико до инфекције дође.

Биоклиникин препарат Био Уно Иммуно, дирецт, потражите у апотекама и Лиллy дрогеријама или поручите на www.биоцлиница.рс.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas