· · Коментари: 0
ИНТЕРВЈУ

Била је успешна МАНЕКЕНКА и уписала је 3 факултета: Ада Каначки открива ТРИ тајне успеха

Милица Исаковић први пут се на филму појавила са само 10 година, а у разговору за "Магазин Новости" објашњава како су се снимале серије пре, а како сада.

1611998906_Untitled.jpg
Фото: Принтсцрее/ Инстаграм/ Милица Милша Исаковић

Била је једна од најуспешнијих манекенки СФРЈ, а онда се након уписана три факултета вратила глуми. Милица Милша је успешна глумица, чије улоге памтимо из легендарних серија, "Бољи живот", "Срећни људи", "Породично благо"... Сада је гледамо у улози одважне Аде Каначки у серији "Игра судбине".

  • Колико Вам је подршка родитеља књижевника била важна? 

Подршка родитеља ми је увек била важна и њихову подршку сам безрезервно увек и имала. Њихови уметности наклоњени животи су вероватно утицали да заволим уметност и да кренем да пливам у тим водама. И само окружење у ком сам одрастала било је више уметничко, тако да нисам могла побећи изазову и лепоти коју уметност нуди.

Прочитајте још: Психијатар Мила: Савршене породице су темпиране БОМБЕ, а ево како не постати РОДИТЕЉ РОБ

Уписала је три факултета, физичку хемију, Француски језик и књижевност и глуму.
Награде за мис и манекенку
За то тинејџерско доба и младост ме везују лепа сећања, те награде су ми драге и чувам их као лепе успомене. Младост је безбрижно доба пуно узбуђења, наде и снаге, све је тада лепо и ново. Волела сам да се бавим манекенством и  то ме је и припремило за сцену.
  • Били сте успешан модел, шта вас је одвело глуми?

Глумицу у мени најпре су препознали Тамара Бакић и Драган Тимотијевић Белмондо док сам се још бавила манекенством и саветовали ме да упишем академију. Уписала три факултета, физичку хемију, Француски језик и књижевност и глуму. Кад сам питала маму шта сада да радитим, јер је немогуће студирати три факултета истовремено, она ми је рекла: "тамо где се будеш осећала као код своје куће, то је твој факултет". Шта сам изабрала - знате.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО Руска уметница Ксенија: Ово је моја прича о Србији, а ево по чему сте БОЉИ ОД РУСА!

У чему је срећа?
Сваки посао вам нешто донесе, а нешто одузме, а важно је да радите оно што волите, то је велика срећа. Ја сам врло срећна особа.
  • Са којим ликом који сте тумачили се највише приватно поистовећујете, у којој сте улози били највише Милица?

Као и сви глумци, ни ја нисам ни један лик који сам тумачила. Са неким ликовима имам неке додирне тачке, као што је случај са Адом Каначки, са којом се у много чему слажем, а са неким ликовима немам ама баш ништа слично.

  • Играли сте многе представе у позоришту, колика је одговорност глумца да пренесе замишљен лик писца на сцену? Да ли сте некада имали трему?

 У  свему што радимо постоји одговорност, тако је и у глуми. Увек пуштам да ме сама улога води, препуштам се откривању лика чистог срца и душе, увек себе целу дајем, у овом нашем послу, а верујем и у свим пословима ништа се не може радити половично и са задршком. Трему немам, само имам одговорност да све урадим најбоље што могу, томе ме је научио Пера Краљ.

Сваки аплауз јој је значајан.
  • Глумили сте у многим нашим култним серијама колико су се тадашња снимања разликовала од ових садашњих?

Нема неке разлике, увек се радило вредно и предано. Технологија се мало променила, али за нас глумце је све остало исто, истом љубављу и жаром радимо.

Прочитајте још: ЛЕПА БРЕНА ЗА МАГАЗИН НОВОСТИ: Открила шта јој је новогодишња ЖЕЉА, а за наше читаоце има ПОСЕБНУ ПОРУКУ

  • За коју улогу сте се највише спремали?

У позоришту постоје пробе које трају око два месеца пре него што буде премијера, за серије и филмове кад добијете сценарио прочитате га, причате са редитељем, писцем, продуцентом, костимографом, шминкером, фризером договарате се како би тај лик требало да изгледа и ко да буде. Те припреме не трају дуго. Код куће сами мислите о том лику, истражујете га и некад вам толико уђе у главу да не можете да спавате колико размишљате о њему. Све је то јинтересантно и време као временска одредница не постоји.

Прочитајте још: Чупави, огромни и гађали су камењем америчке војнике. Ко су ОНИ?

Антоније Исаковић као отац и писац
За мене је тата био једноставно тата! Увек ту за мене, моја подршка и сугурност, благ и благородан, увек ту да ме саслуша, ништа му није било тешко, никад ми није рекао не. Величина мојих родитеља је што су ј били само родитељи, а не само  велики писци и што титулама и звањима никад нисмо придавали велики значај. Врло сам поносна што се у школској лектири уче дела мога оца. Увек се враћам татиним збиркама прича и у њима изнова и изнова откривом мог оца.
  • Два месеца након рођења детета бранили сте дипломску представу на факултету, успели сте да млади будете и мајка и глумица!

 Све то сам успела захваљујући подршци и помоћи својих родитеља. Без них не бих могла ништа. Лепо је бити млада мајка и дипломирати и радити посао који волиш.

  • Колеге и пријатељи описују Вас као сталожену, пријатну особу, колико је тешко остати такав?

Родитељи су ме тако васпитали, стојим чврсто на земљи и ништа ме не може пољуљати, могу се само разочарати у нешто или неког, али ћу и даље бити ту испружене руке.

Прочитајте још: Када је ПУТИН сео на ОВУ СТОЛИЦУ сви су знали да ће бити први човек РУСИЈЕ (ФОТО)

  • Гледамо у серији Игра судбине, Ваш супруг Жарко Јокановић је сценариста серије, како успевате да разграничите приватно и пословно?

Он пише а ја снимам, ништа не разграничавамо, не мешамо се у посао једно другом и никад нисмо, али причамо и о послу и свим другим стварима, не кријемо ништа. Нормални смо и крајње обични.

  • Када сумирате протеклу годину шта је то што Вам је остало у лепом сећању?

Игра судбине је апсолутно обележила прошлу годину и потукла све рекорде гледаности икад, то ме све јако радује и чини поносном, срећном и захвалном што нас милиони људи гледају свако вече већ целу годину. То је нешто најлепше што се десило и та радост стварања са драгим људима ми је држала осмех на лицу. Хвала нашој продуценткињи Цеци Дрињаковић која нас је окупила и све то омогућила. Корона је са друге стране обележила целу планету, однела је многе животе и моје драге пријатеље, мог кума др Милана Милеуснића никад нећу прежалити и мислим на њега буквално сваки дан, свима нам недостаје бескрајно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.