· · Коментари: 0
КОСА

Искористите слободан дан и решите се МАСНЕ косе у три корака

Колико год је темељно и често прали и водили рачуна о њој, ваша коса се и даље претерано масти. Због тога изгледате неуредно и осећате се очајно. Да ли је ово случај и са вама?

1620032375_Depositphotos_13693535_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Наследни фактор и хормонски дисбаланс могу бити узрок превеликог машћења косе, али и неправилна нега.

Прочитајте још: ОГРОМНЕ ташне су модерне, али не правите ГРЕШКу, носе се само на ОВАЈ начин (ФОТО)

Док у прва два случаја углавном долази до појачаног лучења себума (супстанце коју луче лојне жлезде, штитећи косу од ломљења и исушивања), неадекватна нега доводи до иритације темена. Оно се онда "брани", лучећи још више себума, што нам никако не иде наруку. Хајде онда да видимо у чему све грешимо...

Мање брзе хране!
Смањите унос масне и "брзе" хране и слаткиша, јеловник обогатите свежим воћем и поврћем, и пијте најмање литар и по воде дневно.
Сви препарати масте косу!

Стављање препарата за стилизовање и негу косе у већој количини масти длаку, поготово ако их наносимо и на корен.

Прочитајте још: Како хороскопски знаци замишљају ВЕНЧАЊЕ: Бик прави фешту на ливади, Стрелац на плажи, а о венчању Лава сви причају

Њихову употребу требало би смањити на минимум и, приликом прављења фризуре, наносити их лаким покретима, површински, а уља за негу стављати само на крајеве, и то не више од две капи, претходно размазане на длановима.

Фото: Депозит

Често исправљање косе пеглом такође је масти, јер је у првом моменту исушује, што шаље сигнал темену да прозводи још више себума како би заштитио длаку.

Прочитајте још: Са цветићима, штрасом... Маска као УКРАС лица (ФОТО)

Маска од сирћета
Помешајте две кашике алкохолног сирћета, сок од једног лимуна и чашу воде, тиме исперите шампон након прања, па потом остатке мешавине уклоните млазом млаке воде у трајању од 30 секунди. Двапут недељно можете да испирате косу и мешавином јабуковог сирћета и воде, у односу 1:1, након чега нема додатног испирања водом.

Из истог разлога треба избегавати свакодневно прање косе, јер се њиме скида слој природног уља са темена. Зато је перите најчешће једном у два дана. Том приликом требало би користити благе шампоне и млаку воду, а испирање завршити хладном, јер преврућа подстиче рад лојних жлезда.

Третирајте косу природним средствима викендом

Постоје и течности и маске на бази природних састојака, које можете сами да направите, а помажу у борби са масном косом.

Прочитајте још: 40 ствари које морате знати о сексу до 40. године

Добре резултате приликом испирања дају и поједини чајеви, попут хајдучке траве, раставића, хибискуса, белог слеза, планинске арнике. Направите их са дупло већом количином биљака у односу на ону коју бисте ставили приликом припреме чаја за пиће и косу исперите тек кад се течност прохлади.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.