· · Коментари: 0
ЉУБОМОРА

ИСТИНА ИЛИ ЛАЖ: Жене НАМЕРНО подстичу љубомору?

Резултати студије рађене у Тексасу.

1607247419_Depositphotos_239289176_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Између 31 и 40 одсто жена смишљено изазива партнерову љубомору, показала је студија рађена на универзитету у Тексасу.

На тај начин оне заправо желе да провере како ће дечко или муж да реагују на то што су стално заузете и тражене, и да тако порасту у њиховим очима. Честим неодговарањем на партнеров позив, спомињањем бивших љубави или флертовањем са другим мушкарцима желе да он посумња на превару. 

Прочитајте још: Поразно истраживање: Једна група девојака је јела ЧОКОЛАДУ, а друга се ЉУБИЛА са дечком

- Лако је притиснути мушки прекидач за љубомору, јер они нису ни свесни манипулације - каже психолог Давид Бас, аутор књиге "Опасна страст" у којој се бавио овом темом.

- Припадници оба пола се служе тактиком стварања утиска да за њима влада велика "потражња". Ако успеју у томе, партнер ће их доживети привлачнијим и више ће их ценити. 

Прочитајте још: Ово је главни разлог због кога се парови свађају током празника

Он тврди да мушкарац углавном осећа љубомору у вези са сексуалном преваром, док је жена љубоморнија у емоционалном смислу. Те разлике су биолошки одређене. У сваком случају, добро је да је то осећање присутно. 

Љубомора је нужна емоција која служи као средство одвраћања од прељубе којој подлежу и мушкарци и жене. 

- Људи се зато служе њоме да би упозорили партнера да не застрани - сматра психолог. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.