Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САМЦИ

Истраживање каже да су САМЦИ често СРЕЋНИЈИ од оних који живе са породицом или партнером

У данашње време многи су сами искључиво својим избором, а не јер су, како се често мисли, остављени, напуштени или нежељени, каже Ерик Клиненберг.

1617613971_Depositphotos_64362289_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Жене које су саме много чешће су изложене коментарима и критикама околине него мушки самци, али једно истраживање је показало да даме без партнера нипошто не треба жалити.

Наиме, амерички социолог Ерик Клиненберг доказао је да је самачки живот често бољи од живота са партнером, јер су самци, како каже, укљученији у разне друштвене догађаје, и зато су - ментално здравији.

Прочитајте још: Жене на сајту за упознавање признале: Мушкарци са пивским стомаком су привлачни!

Самци су сами зато што је то ствар њиховог избора, а не зато што су остављени, напуштени или непожељни! 

У својој књизи "Гоинг Соло: Еxтраординарy Рисе анд Сурприсинг Аппеал оф Ливинг Алоне" Клиненберг наводи и да у данашњем "модерном времену" многи без обзира на године вољно бирају да буду сами, а не јер су, како се често у друштву тумачи, остављени, напуштени или нежељени. 

- Ако имају и блиске пријатеље или некога коме се у невољи могу обратити, једнако су, срећни или чак срећнији од људи у браку - каже социолог Клиненберг, који је за портал Бригхт Сиде набројао неколико од, према њему многих благодати самачког живота. 

"Чвршћа" пријатељства

Самци контакт с пријатељима и породицом одржавају чешће него људи у вези или браку који се након што почну да живе са партнером, често  удаље од људи који су им пре били блиски, на пример од браће и сестара, родитеља и остале родбине.

Прочитајте још: Ако на првом састанку осетите ове четири емоције, онда је та особа права за вас

Исто тако, социолози кажу да самци често имају већу подршку своје околине, напросто зато што више пажње улажу у пријатељске и родбинске, чак и суседске односе.

Неколико различитих студија показује да је битно никада не занемарити пријатељства, јер су нам она како старимо све битнија.

Већа информатичка писменост

Многи од нас пријатељске и родбинске односе с онима који не живе близу одржавају уз помоћ технологије, а анкете су показале да се они који живе сами пуно лакше користе платформа за комуникацију попут Скyпеа, WхатсАппа или друштвених мрежа. 

Прочитајте још: Битан је облик, одстојање, па чак и боја: Да ли знате да лице мушкарца открива тајну?

Исто тако, многи самци све своје слободно време улажу у властити раст и развој и унапређивање неких корисних вештина и физички су активнији од људи у везама. 

Исто тако, самци мање жале због ствари које су у животу урадили јер им нико ништа не намеће и не треба им разговар са партнером пре него што донесу неке битне одлуке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas