Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Ножеви

Беспрекорно: Италијански дизајн не подразумева само привлачну форму већ и оригинална техничка решења у конструкцији ножева

"Лионстил" је добро познато име у свету ножева јер већ дуже од деценије сваке године осваја признања на најпрестижнијим светским сајмовима.

lionstil.jpg
лионстил “Лионстил”
Oglas

Ова фирма са Апенина сарађује са многим највећим произвођачима, па су тако радили ексклузивне моделе за "Спајдерко", ЦРКТ, "Похл Форс" и "ДПx Геар". Већ то довољно говори о квалитету ножева из Маниага. Уз изврсна дизајнерска решења, што је ваљда Италијанима "у крви", "Лионстил" ножеви без изузетка користе најквалитетније материјале са беспрекорно прецизном израдом и строгом завршном контролом.

Иако неретко делују врло модерно, у основи су то проверена решења за радне ножеве. Није да беже од "тактичких" модела, штавише неке од њихових модела можете видети у рукама припадника различитих елитних тимова али се труде да одрже везу са традиционалним сечивима. То и строжи прописи у погледу онога што у појединим државама дефинише нож као оружје (нпр. отварање једном руком или забрављено сечиво), навело је "Лионстил" да се окрене базичним моделима који су били популарни у не тако давној прошлости.

Спој традиције и модерних материјала Болус и две верзије Барлоwа

Квалитет и практичност

У класификацији ножева нећете наћи српски превод за "слипџоинт" нож. У основи, реч је о преклопном ножу са једним или више сечива које у затвореном положају држи снажна опруга постављена са задње стране дршке. При отварању, негде на 90 степени сила опруге постаје неутрална да би поново деловала фрикцијом када је сечиво у отвореном положају.

Ови ножеви немају браву која осигурава сечиво у отвореном положају али с обзиром на то да сила при коришћењу делује у супротном смеру од онога за затварање ножа, ризик за корисника и не постоји изузев ако се нож не заглави у материјалу који обрађује.

Нож за Хаклбери Фина

Барлоу је и по имену и по форми типичан фолдер средње величине какав би се могао наћи у џепу Хаклбери Фина. Уз поменуте предности, додатни бонус је могућност да корисник одабере једно или два сечива од три понуђена (засечен клип-поинт врх, скоро симетрично обликован спер-поинт или шепфут са обореним врхом и равним резом).

Бестман са новим дроп-поинт сечивом

За материјал дршке бирате традиционало дрво или рог, до микарте или карбон-фибера. Титанијумски болстер може бити сив, у боји бронзе или плаво анодизиран. Челик сечива је врхунски поудер стил М-390, а цена се креће од 127 до 180 евра у зависности од жељене конфигурације.

Бестмен је нешто компактнији са краћим сечивом и болстерима на оба краја дршке, а у случају да се одлучите за два сечива биће постављена на супротне крајеве рукохвата. Ценовни распон и опције су као код модела Барлоу.

Гитано (у преводу "Циганин") је највећи слипџоинт чије конкавно цлип-поинт сечиво подсећа на наваха ножеве андалузијских цигана. Пет врста материјала за рукохват диктирају цену од 130 до 146 евра.

Конкавно цлип-поинт сечиво Гитана подсећа на наваха ножеве
Гитано је највећи слипџоинт

 

Прочитајте још: Како направити фиксне ножеве, ниске цене, али високог квалитета и употребљивости? Одговор је - ДРОП ФОРГЕД

Лионстил се потрудио да направи не тек пуке копије старих ножева, већ својеврсно унапређење основне идеје уз коришћење предности савремених решења.

Фото: Лионстил промо

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas