· · Коментари: 0
МЕРАЛА

ИВАН је прославио МОРНАРСКУ БИЉКУ која расте и у СРБИЈИ, а лечи тумор и УМИРУЈЕ после СТРЕСА

Енглезима и Холанђанима су се допале ароматичне бобице мерале коју су у почетку звали "келтска јабука". Од ње су углавном правили џемове и слатка црвена вина налик кагору.

1597049898_merala.jpg
Фото: Пиксабеј

Ову биљку из Северне Америке у Европу су својевремено донели морнари. У Русији мерала је постала веома популарна у 20. веку захваљујући великом научнику Ивану Мичурину, који је открио лековита својства ове биљке.

Прочитајте још: У једном од омиљених летовалишта Срба ако испоштујете ОВАЈ УСЛОВ, резервација ће бити ЈЕФТИНИЈА

Прочитајте још: Када лети заболи ГРЛО поједите СЛАДОЛЕД и кашикицу СОЛИ

Садржи: витамине Ц, А, Б2, органске киселине, фитостерин, бакар, гвожђе, рибофлавин који побољшава вид и поспешује метаболизам, пектине који избацују из организма токсине и спречавају рак, витамин П који регулише крвоток, јача капиларе, има антиупално и противотуморно дејство, фитостерине који штите организам од лошег холестерола, нормализују ниво сећера у крви и јачају имунитет.

Нормализује крвоток, побољшава рад срца.

Мерала нормализује крвоток, побољшава рад  срца и спречава инфаркт. смирује живце и помаже код тромбозе, тумора, варикозе, атеросклерозе, чира на желуцу, упале грла, дијареје, рана и опекотина.

Против рана и опекотина

Једну супену кашику млевене коре мерале прелијте чашом кључале воде. Кувајте 20 минута на ниској температури. Сачекајте да се охлади, процедите. Направите облог, ставите на болно место.

За болест срца
Направите сок од свежих бобица мерале. Додајте сок од вишње у пропорцији 1:1. Попијте 50-100 мл сока 3 пута дневно пре јела.

За смирење

Једну чајну кашичицу сувог листа мерале прелијте чашом кључале воде. Оставите сат времена да одстоји. Попијте пола чаше чаја пре спавања.

Прочитајте још: Руски лекари спремају народ за АПОКАЛИПТИЧНУ јесен: Пратите упутства и СПАСИТЕ СЕ

Против атеросклерозе

Направите пире од свежих бобица мерале. Прелијте са вотком у пропорцији 1:4. Оставите 3 дана да одстоји на тамном хладом месту, процедите. Узимајте супену кашику средства 3 пута дневно пре јела.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.