· · Коментари: 0
РАЗГИБАВАЊЕ У КУЋНИМ УСЛОВИМА

Изгледајте као МАДОНА! Вежбајте као светска звезда уз помоћ - ПЕШКИРА (ВИДЕО)

Када немате много времена за одлазак у теретану или на џогирање, ове вежбе идеалне су за лагани фитнес тренинг било да сте кући или на неком путовању.

1595349613_Depositphotos_17220409_s-2019.jpg

Вежбе са пешкиром нису замена за активан тренинг и режим свакодневних тренинга, али је идеалан за одржавање тела покретљивим и активним током целог дана.

Прочитајте још: УРАГАН! Овај детокс напитак решиће вас целулита и вишка килограма ИСТОВРЕМЕНО

Теретана или скупи фитнес центри нису једино место на коме можемо одржавати наше тело у форму. Осим тога, мало ко од нас има средстава и времена да иде по теретанама, посебно уколико знате да можете вежбати и код куће уз помоћ пешкира.  

Ове вежбе примењивала је и Мадона, па можете  и ви и то у кућним условима

Вежбе са пешкиром пре свега јачају мишиће и повећавају општу снагу целог организма. Ради се о прикладним, једноставним и најјефтинијим вежбама које можете замислити.

Уз пешкир се можете истезати, побољшати покретљивост, повећати снагу, одржавати зглобове здравима и подстаћи крвоток у свом телу.

Прочитајте још: БИЋЕТЕ КАО НОВИ! Најбољи ПРИРОДНИ НАПИЦИ за детокс тела


Фото: Depositphotos

Истезање врата

Можете одрадити неколико вежби истезања врата само уз пешкир и то одмах након туширања. Уколико сте опрали косу, ставите пешкир на главу и почните је лагано окретати у једну па у другу страну. Затим нагните главу напријед назад, лево десно, све док вам је пешкир завијен око косе на глави.

Влажан пешкир повећаће тежину ваше главе, а чињеница да вежбате одмах после туширања је идеална јер су тад мишићи загрејани и лакше се истежу.

Веслање

Вежба веслања уз помоћ пешкира омогућиће јачање мишића горњег дела леђа који су важни за правилно држање.

Најпре обмотајте пешкир око стуба, кваке, куке у купатилу или пречке. Обема рукама ухватите крајеве пешкира, стопала позиционирајте око 30 центиметара од предмета око којег сте обмотали пешкир. Станите усправно и испружите руке и пустите се тако да су вам руке испружене и пешкир затегнут. Тело мора бити равно. Сада повуците своје тело према стубу, лагано увуците трбушне мишиће и затегните плећке док се привлачите стубу. Лагано се вратите у почетни положај, па вежбу поновите 10 до 15 пута.

Прочитајте још: Да ли одлазак на СПАВАЊЕ када смо гладни помаже у МРШАВЉЕЊУ - реч стручњака


Фото: Depositosphotos

Флексибилност рамена 

Уз помоћ пешкира можете побољшати флексибилност рамена и повећати опсег кретања тог зглоба.

Пребаците пешкир преко десног рамена. Десном руком држите један крај пешкира са предње стране тела, а левом руком држите други крај пешкира, али иза леђа. Десном руком затим лагано повуците пешкир према доле како бисте полако истегли леву руку и окренули лево раме. Држите тако 30 секунди, па исто поновите с другом страном.

Грчење стопала

Прочитајте још: Затегните ТЕЛО пре одласка на плажу вежбајући у КУЋИ

Иако их људи занемарују, здрава и јака стопала изузетно су важна за цело држање. Једноставном вежбом уз пешкир ојачаћете их и смањити могућност повреда.

Седните на столицу, пешкир растегните на под испред столице. Нека вам ножни прсти будуодмах уз руб пешкира. Ножним прстима ухватите пешкир и повуците га према себи подижући само предњи део стопала, али пете не смете померати са пода. Направите две до три серије од пет до осам понављања три пута недељно.

Флексибилност ногу

Прочитајте још: Затегните ТЕЛО пре одласка на плажу вежбајући у КУЋИ

Вјежбе за повећање флексибилности ногу, нарочито задње ложе, побољшаће крвоток у том подручју и опустити све мишиће.

Лезите на леђа на под и пребаците пешкир преко доњег дела стопала. Држите оба краја пешкира. Нога нека буде испружена. лагано је подижите не савијајући је у кољену све до точке у којој осетите лагано затезање у задњој ложи. Држите тако 30 секунди. Поновите неколико пута, па потом пређите на другу ногу. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.