Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
воће

Јача имунитет, ублажава стрес.. Колико КИВИЈА дневно треба да поједемо?

Киви има много благодети за организам.

1612431715_Depositphotos_66010625_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Киви води порекло из Кине, а име добија према истоименој птици која живи у области Океаније и заштитни је знак Новог Зеланда.

У зависности од места на којем расте може да достигне висину и до 9 метара. 

Прочитајте још: Невероватне предности УЉА КАРАНФИЛИЋА: Служи као прва помоћ код овог честог проблема

Два најбитнија састојка кивија су антиоксиданси и витамин Ц. Количина витамина Ц на 100г кивија је 98мг, што је дупло више од поморанџе и лимуна.  Помаже организму да неутралише слободне радикале, а тако се организам штити од многих болести.

Препоручује се конзумирање кивија ујутру уз доручак.

Јачање имунитета

Велика количина фолне киселине, поред витамина Ц,  јача одбрамбени систем организма. Повећавају стварање белих и црвених крвних зрнаца, такође и антитела, која нас штите од вирусних обољења.

Киви је веома добар за варење.

Боља циркулација

Киви садржи витамин Е и омега 3 и 6 масне киселине, побољшава здравље артерија. На овај начин се спречава појава тромба и крвних угрушака. Идеалан је за заштиту од тромбозе, срчаног удара и оштећења мозга.

Фото: Пиxабаy

Ублажава стрес

Ко не треба да конзумира киви?
Особе које су склоне обољењима бубрега, имају песак или камен, не треба да једу киви јер може доћи до њхових покретања.

Киви је идеално воће за ублажавање стреса. Због велике количине витамина Ц, ублажава нервозу и узнемиреност.

Прочитајте још: Зашто ПРАЗИЛУК треба да уврстимо у исхрану? Био је цењен још код СТАРИХ ЕГИПЋАНА

Мршављење

Садржи доста воде и нема велику енергетску вредност самим тим идеалан је за мршављење и избацивање течности из организма.


Ограничите се на два до три кивија дневно јер већи унос може да изазове алергију.

Јача кости

Минерали магнезијум и калијум налазе се у кивију, а одлични су за јачање костију, зуба и ноктију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas