· · Коментари: 0

Јача рамена, смањује целулит... Зашто треба да ПРЕСКАЧЕМО ВИЈАЧУ?

Сви бенефити прескакања вијаче.

1615663056_Depositphotos_126079322_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Иако прескакање вијаче најчешће везујемо за период безбрижног детињства или пак чувеног боксера Рокија, постоји много разлога зашто је овај вид рекреације добар за наше здравље.

Бенефити прескакања вијаче:

Здравље костију

Прескакање вијаче представља вежбу која захтева да оптеретите кости, што може да побољша здравље скелета. Овај вид рекреације утиче на бољу густину и издржљивост костију, што је посебно важно у каснијем животном добу. Истраживања су показала да је прескакање вијаче помогло код остеоартритиса женама у постменструалном периоду.

Прочитајте још: Да ли сте знали да жене које вежбају боље зарађују?

Координација и баланс
Кородинација је кључна за успешно прескакање вијаче, па је понављање ове вежбе побољшава, исто као и равнотежу. Управо је из тог разлога саставни део боксерског тренинга управо прескакање вијаче.

Спречавање повреда

Што јаче кости, теже ће се сломити, што је један од разлога зашто треба да изаберете прескакање вијаче као начин рекреације. Исто тако, на овај начин јачамо мишиће, нарочито оне који облажу зглобове. Тако зглобови ногу и руку постају мобилнији и стабилнији, те мање склони повредама.

Здраво срце

Прескакање вијаче убрзава рад срца исто као џогирање или вожња бицикла. На дуже стазе, умањујемо ризик од високог крвног притиска, али и дијабетеса и гојазности.

Бољи ритам

Добар тајминг је кључан за прескакање вијаче, јер је потребно ускладити ноге, руке и саму вијачу. Зато ћете на овај начин брзо успети да побољшате своје рефлексе и ритам.

Прочитајте још: Седите пркрштених ногу? Ево зашто би то одмах требало да промените

Јачање рамена
Поред тога што јачате доњи део тела, прескакањем вијаче јачате и рамена. Ово је посебно погодно за особе које дуго седе и које осећају бол у раменима због природе посла.

Сагоревање калорија

Према истраживањима, прескакањем вијаче сагоревамо између 667 и 990 калорија сваког сата. Стога, овај вид рекреације може да нам помогне и у губљењу вишка килограма.

Реците “збогом” целулиту

Истраживања су показала да прескакање вијаче утиче на смањење целулита, због повећања мишића и затезања коже.

Једноставно је!

На крају, оно што је најбитније јесте да је прескакање вијаче једноставан, преносив и (финансијски) приступачан начин да се осећате боље и споља и изнутра!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.