Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
САВЕТИ

Јапаци имају одличне савете за ДУГ и ЗДРАВ живот: Медитирајте, пијте чај и практикујте РЕИКИ

Јапанци знају како се постиже хармојниј, мир и спокојство, а то је све основа доброг здравља и благостања.

1617872262_outside-of-the-house-2402214_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

1. Шијацу

Ова маса масажа је прилично позната у западном свету. Реч о традиционалној јапанској практичној терапији, заснованој на анатомичкој и физиолошкој теорији циркулације енергије. Она се, као лиценцирана медицинска терапије, препоручује од стране Министарства здраве исхране у Јапану. 

Прочитајте још: Обожаваћете га: Напитак који убија депресију и скида килограме

2. Таисо

Сигурни смо да сте више пута видели на телевизији или чак у парку поред ваше куће - групе људи које вежбају без журбе, умиривања и пуног склада. Таисо се назива и самурајском гимнастиком. Постоји више од 800 година. Сврха ове праксе је да се брине о здрављу зглобова који временом губе некадашњу флексибилност.

Таисо је погодан за све узрасте

3. Чајне церемоније

Јапанци верују да су чај и добро здравље нераскидиво повезани. За њих је пијење чаја нешто интимније, духовније и смисленије него што је то уобичајено у западном свету. Чајна церемонија за становнике Земље излазећег сунца је пут до хармоније са природом, људима и сопственим умом. Ово је читав свет у којем владају смиреност и мудрост.

Прочитајте још: Не претерујте са избељивањем: Жути зуби су СНАЖНИЈИ од белих

Дакле, чајне церемоније имају 4 циља:

  • Дубока хармонија са собом и са природом
  • Искрено поштовање других људи
  • Чистоћа ума
  • Мир и спокој.

4. Дијета за добро здравље и дуговечност

Верујемо да су сви чули да Јапанци једу искључиво здраву храну. За разлику од људи у западном свету, они нису зависни од пржене хране, нездравих масти, пекарских производа од белог брашна, смрзнуте практичне хране и слаткиша.

  • Принципи њиховог система исхране који промовишу здравље и дуговечност
  • Мали порције (боље је јести чешће, али мање)
  • Обиље рибе, пиринча, поврћа, воћа, алги, соје и чаја
  • Употреба свежих производа, а не оних који су прошли продужену топлотну обраду
  • Коришћење рибље и повртне чорбе као основе за сва јела.

Прочитајте још: Како цитруси у комбнацији са водом делују на зубе? Иако су здрави, стоматолози упозоравају

5. Зен - начин познавања стварности

У ширем смислу, Зен је школа контемплације или учења о просветљењу. Овај појам заправо обухвата неколико концепата и идеја:

  • Медитација
  • Контемплација
  • Смиривање ума
  • Концентрација ума

Медитација, Фото: Пиxабаy

Зен је део свакодневног живота Јапанаца у апсолутно свим областима. Овај приступ се може пратити у архитектури, ентеријеру, па чак и у баштама. Да не спомињем, они стално вежбају технике опуштања и дубоког дисања, како на послу, тако и код куће. За њих пола сата дневно за медитацију већ је навика, без које не могу да замисле живот, пише "Клубер.цом"

6. Реики 

Веровали или не, чињеница остаје: практичари Реикија (облика алтернативне медицине који користи технику која се назива "лечење додиром дланом") тврде да могу својим рукама да преносе исцељујућу "ки" енергију на пацијенте.

Метода коју је развио јапански монах
Настао после Великог рата
Каже се да је ову врсту терапије развио 1922. године јапански монах Микао Усуи. Штавише, најавио је нови метод лечења након 21 дана медитације на планини Курама.

Да бисте то урадили, створите медитативну атмосферу и доследно постављајте дланове на тело пацијента у такозваним "Реики положајима". То могу и из даљине. Поред тога, у Јапану се верује да исцелитељска енергија може бити доступна свима кроз посебно "подешавање".

Прочитајте још: Педијатар Миловановић: Стомачни вирус је најопаснији код предшколаца, а бебе одмах водите у болницу

Јапанци имају велико поверење у реики, јер верују да су духовно и физичко у нашем свету нераскидиво повезане. Они верују да су све наше болести услед поремећаја у циркулацији енергије.

7. Таико (пренос енергије и виталности кроз звук)

Таико потиче из породице бубњева која се користи у Јапану. Таико (тàи гǔ) значи "бубањ за ударање".

Вековима се користе у Земљи излазећег сунца, и то не само као музички инструменти, већ и у обожавању бога ветра Сусанооа.

Да бисте их свирали, одржавали ритам и посебну магију звука, треба да учите више од једне године. То од извођача захтева огромну физичку, менталну и духовну дисциплину. Таико је врста катарзичне праксе, чије порекло лежи у древним ритуалима повезаним са пољопривредом. Уз њену помоћ, Јапанци су се прилагодили послу и енергији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas