Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТРЕС

Јапански стручњак објашњава које су ПОЗИТИВНЕ СТРАНЕ ПЛАКАЊА

Хидефуми Јошида, „учитељ плакања“, охрабрује људе да понекад пусте коју сузу како би се ослободили стреса и живели срећније.

1602926182_Depositphotos_243472016_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Јапанци спадају у народе који најмање плачу, а неки би рекли и да у овој земљи постоје негативне предрасуде у вези са плакањем. Према наводима Хидефумија Јошиде, међутим, то није увек било тако, већ су становници његове домовине деценијама били охрабривани да не показују своје емоције и суздрже се од плакања.

Овај учитељ плакања желео је то да промени, па је пре седам и по година започео едукацију својих суграђана о користима плакања. Он процењује да је кроз његову школу до сада прошло чак 50.000 људи, и да им је он, наравно, помогао да заплачу.

Прочитајте још: МЛАДЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ НЕ ЗНАЈУ ОВО: 20 простих ствари које данашња деца не умеју да ураде!

Пре него што је постао учитељ плакања, Јошида је био запослен у средњој школи. Када је открио да плакање може помоћи у сузбијању стреса, он је одлучио да своје сазнање подели са другима. Уследила су предавања и радионице широм Јапана, на којима је овај 45-годишњак охрабривао људе да бар једном недељно пусте сузу.

- Ако плачете једном недељно, имаћете живот без стреса - изјавио је Јошида за Јапан Тимес и додао: - Плакање је знатно ефикасније у односу на смејање и спавање за ослобађање од стреса.

Јошида каже да плакање позитивно утиче на ментално здравље јер стимулише активност парасимпатичког нервног система, што има за последицу успоравање рада срца и опуштање организма. Он такође сматра да што више плачете, то ћете се након тога боље осећати.

Прочитајте још: Необична ПРАВИЛА БОНТОНА из прошлости: ЈЕДНО ће вас ПОСЕБНО ИЗНЕНАДИТИ

Када ради са појединцима и компанијама, Јошида им најчешће пушта инспиративне видео клипове који приказују животиње, спортисте, породичне сцене, природу и све друго што изазива емотивну реакцију код људи. Понекад им чита и дирљива писма, ако ово прво не упали.

- Мој посао је да пружим људима катарзично искуство које ће им помоћи да преброде своје психолошке проблеме -  рекао је Јошида за ББЦ. Нико од око 50.000 људи који су га током година слушали му се до сада није пожалио што их је охрабрио да заплачу. То нам говори да има нешто у идејама овог необичног учитеља.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas