Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТУМАЧЕЊА

Један трик који ће вам вратити ОСМЕХ НА ЛИЦЕ: Ево како да се присетите снова

Необични снови и још гори осећај када се сутрадан ниједног сегмента свог сна не можете сетити...

1610989096_Depositphotos_272324390_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Понекад желимо да протумачимо снове, а заправо их се у целости не можемо ни сетити? Постоји један трик који су проверили аустралијски научници и показап се као делотворан код просечног човека. Наиме, они су закључили да сањари који узимају високе дозе витамина Б6 пре одласка у кревет своје снове боље памте. 

Прочитајте још: Психолог Марина саветује: Шта урадити када он каже да му "ТРЕБА ПРОСТОРА"?

Након спроведеног истраживања на 100 учесника, ови научници доказали су да људи "обогаћени" витаминима касније могу да се сете својих снова готово у целости, да су снови били памтљивији и да се сећање није губило како је дан одмицао.

Зашто заборављамо снове?
Снова се иначе тешко можемо присетити јер мождани процеси који нам омогућују стварање дугорочних сећања ноћу нису активни.

Витамин Б6 није утицао на живописност, бизарност или боју њихових снова нити је утицао на друге аспекте њихових спавачких навика. Просечна особа проведе шест година живота сањајући, што значи да бисмо их могли продуктивније искористити ако научимо да их контролишемо. 

Прочитајте још: Први пут - АЈДЕ, други пут - нема смисла, али ТРЕЋИ ПУТ - аман човече! Зашто је ТРЕЋА прељуба КОБНА?

- Луцидно сањање, када знамо да сањамо док сан још траје, има многе потенцијалне користи. На пример, луцидним сањањем би се могле превладати ноћне море, лечити фобије, решити креативни проблеми - каже руководилац спроведене студије. 

Снова се иначе тешко можемо присетити јер мождани процеси који нам омогућују стварање дугорочних сећања ноћу нису активни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas