· · Коментари: 0
ПРЕПАРАТИ

Једно уље за ЦЕЛО ТЕЛО: Витамин Е за лечење ПСОРИЈАЗЕ, против стрија, за затегнуто лице...

Овај витамин садржи антиоксидансе који су идеални за лечење оштећене коже, косе и и лица

1617918092_Depositphotos_250518780_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос

Витамин Е је антиоксидант који углавном штити кожу од ефеката УВ зрачења, а уље са витамином Е може се примењивати површински или се може конзумирати путем хране или суплемената.

Састојци: Побољшава варење и убрзава мршављање: Све предности ЧИА СЕМЕНКИ за наше здравље

Храну пуна витамина Е садржи хранљиве материје ће проћи кроз ћелијске мембране коже као додатак природној одбрани тела. Многи витамини Е су произведени од уља као што су уље од каноле, соје или кукуруза директно кроз дестилацију. 

Лечење псоријазе
Места захваћена псоријазом могу се излечити када се на њих примењује уље са витамином Е. Они који пате од екцема такође сматрају да антиоксиданти у витамину Е могу да помогну у отклањању свраба и да смање упалу узроковану овим стањем.

Витамин Е у облику уља за кожу

Прочитајте још: Спремите јело као Гвинет Палтроу: Како се храни позната глумица?

Контролише знаке старења. Примењивање витамина Е на вашу кожу помоћи ће у производњи еластина и колагена да би се одржала еластичност коже. Витамин Е се такође може користити да се смањи појава финих линија, бора и старачкох флека, а антиоксидантна својства овог уља ће спречити појаву нових линија на лицу.

Решава проблем суве коже. Витамин Е штити кожу од губитка влаге, па кожа може да остане глатка и здрава. Такође, ово уље може да се користи за одржавање нивоа влажности коже.

Прочитајте још: Пола сата дневно за 6 пролећних вежби и ето САВРШЕНОГ тела до лета

Витамин Е може се применити на ожиљке, опекотине, модрице или у случају других оштећења коже да би помогао у њеном бржем опоравку

Лечи мање опекотине од сунца, па ће коришћење уља са витамином Е на кожи ће омогућити да га кожа лако апсорбује у епидерм да би се излечила штета на кожи проузрокована УВ зрацима. Ово уље ће помоћи да се ублажи бол и да се обезбеди заштита од даљег оштећења коже.

Када нанети уље?
Уље са витамином Е може бити мало лепљиво на кожи, па они који излазе напоље могу уместо њега да користе лосион или крему за сунчање која садржи витамин Е. Нанесите ове производе 30 минута пре изласка напоље да би они почели да делују.

Витамин Е може се применити на ожиљке, опекотине, модрице или у случају других оштећења коже да би помогао у њеном бржем опоравку. Ожиљци ће нестати у року од неколико месеци када оштећене ћелије изумру и буду замењене здравијим ћелијама.

Прочитајте још: Подиже имунитет и смањује шећер у крви: Ова биљка користи се вековима у традиционалној медицини, а има бројне здравствене бенефите

Слично лечењу ожиљака, уље са витамином Е може да се намаже на стрије да ублажи свраб који може да настане на овим деловима. Они који имају стрије могу да користе уље са витамином Е које ће да врати кожи еластичност и да помогне да ожиљци од стрија зарасту и нестану.

Прочитајте још: Ефектан корсет и црне панталоне: Ево како краљица Летиција увек одлично искомбинује само две боје (ФОТО)

Чисти кожу. Витамин Е се може користити као тоник и као средство за чишћење лица. Мазање уља на лице кружним покретима памучном лоптицом помоћи ће да се уклоне прљавштина и нечистоћа које се нагомилавају на кожи током дана.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.