· · Коментари: 0
СЕЋАЊА

Једнога дана је био екстремно богат, а већ следећег није имао ни за хлеб: 29 година од смрти Томе Здравковића (ФОТО/ВИДЕО)

Славни певач имао је буран живот

1601456727_toma.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /Тома Здравковиц

Данас се навршава тачно 29 година откако нас је напустио легендарни певач, Тома Здравковић. 

Прочитајте још: ИСПУЊЕНА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА ИСИДОРЕ БЈЕЛИЦЕ (ВИДЕО)

Његове песме и даље живе и сврставају се у евергрин музику, а колеге и пријатељи и даље га памте као великог боема, који је живео живот као на филму.

Четири пута се женио, а иако је алкохол био највећи непријатељ његовог здравља, до последњег дана је пио. Дуго се мучио са раком простате, али се није придржавао савета лекара. Имао је три брата: Александра, Ивана и Новицу, који је такође певач. Имао је и једну сестру, Мирјану. Последњи концерт и јавни наступ имао је у Београду, у ресторану „Амбасадор", маја 1991. године.

Прочитајте још: НА ХОЛИВУДСКИ НАЧИН: Снима се америчка верзија једног од НАЈГЛЕДАНИЈИХ СРПСКИХ ФИЛМОВА у историји

Тома Здравковић је био човек који би једнога дана био екстремно богат, а већ следећег није имао ни за хлеб и млеко. Верује се да када је умро, није имао пара ни за сахрану, јер је наводно све потрошио на пороке. Преминуо је у понедељак 30. септембра 1991. године у Београду, у 53. години живота. Сахрањен је на Централном гробљу у Београду.

Прочитајте још: "ЖИВЕО САМ У ВОЗУ ГОДИНУ ДАНА": Андрија Милошевић открио до сада НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ из свог живота

На двадесетогодишњицу смрти у Градском парку у Лесковцу је откривен његов споменик у природној величини, а у селу Печењевце спомен плоча са натписом: „Дао сам вам душу своју. Иза себе је оставио мноштво песама које су и данас велики хитови: „Да л‘ је могуће“, „Еј Бранка, Бранка “, „Данка, “„Дотак’о сам дно живота“, „Кафана је моја судбина“, „Ево већ је јесен а тебе још нема“, „Проклета недеља“, „Тужно лето“, „О циганко моја“, „Свирајте ноћас само за њу“, „Остао сам сам“, „Киша је падала“, „За Љиљану“ (посвећена глумици Љиљани Благојевић), „Уморан сам од живота“ (Новица ју је написао, по сопственом тврђењу), „Песме моје“ (написао је његов велики пријатељ Кемал Монтено). Тома Здравковић се појавио и у два филма у улози певача: Балкан Експрес  и Боље од бекства, као и у последњој сцени филма „Како је пропао рокенрол". Учествовао је и у две ТВ серије Докторка на селу  и Бољи живот 1987. Такође, имао је и кратко појављивање у једном скечу ТВ серије „Топ листа надреалиста" .

Данашњем помену поред чланова породице и брата Новице Здравковића, присуствовале су и Томине бројне колеге, међу којима су били: Ацо Пејовић, Јована Типшин, Хасан Дудић, Беки Бекић, естрадни менаџер Бане Обрадовић, као и многи пријатељи и поштоваоци његовог рада. Такође, појавила се и читава која снима филм о легендарном певачу. Фотографије можете погледати у нашој галерији:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.