Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИТНЕС

Једноминутне ВЕЖБЕ које ће вам отклонити БОЛ у ЛЕЂИМА (ФОТО)

Већини људи који раде у канцеларији и на рачунару добро је познат бол у леђима који је последица дуготрајног седења.

1622283245_149023b33606064e094b79a7d08a46674942999f.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Многе компаније су забринуте због тога, па су одредиле посебна места за удобан одмор запослених.

Уколико још не радите у некој таквој фирми или управа тек размишља о томе, морате се сами побринути за себе.

Фемина је припремила скуп једноминутних вежби које ће вам помоћи да ојачате мишиће леђа и спречите појаву болова, без обзира где се налазите.

 

  • Место вежбања – свака равна и тврда површина: под, сто
  • Трајање вежбања – минут за сваку вежбу
  • Време вежбања – изјутра, током дана, увече
  • Учесталост – свакога дана

 

1. Ојачавање и истезање кичме

Вежба утиче на трбушне мишиће и леђа. Ојаћава и истеже кичму.

Код правилног вежбања осетићете благи притисак у доњем делу леђа.

Први начин 

Фото:Принтсцреен

Полако нагињите оба колена у страну, док главу окрећете у супротну страну. Рамена остају непокретна и притиснута уз подлогу. Останите у том положају 10 секунди, а онда то поновите у супротну страну.

Поновите четири пута.

Други начин

У почетном положају испружите десну ногу, а леву савијте у колену. Стопало закачите за колено испружене ноге. Нагните савијено колено у једну, па у другу страну, а главу окрећите у супротну, док рамена остају непокретна.

Поновите 20 пута.

Трећи начин

Полако наизменично савијајте колена у једну, па у другу страну, док главу окрећете супротно од колена.

Поновите 10 пута без прекида.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas