Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

Јело за праве ГУРМАНЕ: Најукуснија СВИЊСКА РЕБРА са сувим ШЉИВАМА, која се БРЗО СПРЕМАЈУ (РЕЦЕПТ)

Одушевићете укућане овим ручком.

1626344416_pork-1565905_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако сте се пожелели правог гурманског ручка, предлажемо вам да направите свињска ребарца са сувим шљивама.

Иако звучи компликовано, ово јело се јако брзо спрема, и испрљаћете само две посуде - један тигањ и једну ватросталну чинију.

Састојци:

500 г свињских ребара
200 г сувих шљива
100 г димљене сланине
црвени лук
једна мања љута паприка
200 мл белог вина
со, бибер, зачини

Прочитајте још: Поховање на другачији начин: Направите ПИЛЕЋИ ФИЛЕ у ПИВСКОМ тесту (РЕЦЕПТ)

Припрема:

За почетак исеците ребарца на мање комаде, па их пропржите у тигању на мало свињске масти са обе стране, док не порумене. Потом их поређајте у ватросталну чинију, посолите, побиберите, и додајте зачине по жељи, и ставите у рерну да се запеку око 15 минута.

У тигању у којем сте пропржили ребарца ставите сланину исецкану на коцкице, а када почне да се топи, додајте ситно сецкан црвени лук, суве шљиве и љуту паприку подељену на пола.

Уколико не волите пуно љуто, паприку извадите након извесног времена. Због тога је не треба сећи на ситније комаде, већ само преполовити.

Потом сипајте вино и кувајте на лаганој ватри без мешања док течност мало не испари, али не дуже од 10 минута, да се шљиве не би прекувале и претвориле у пекмез.

Овим сосом прелијте запечена ребра, а као прилог предлажемо вам пире од кромпира.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas