· · Коментари: 0
КРИМИНАЛ

ЈЕЗИВО: Да ли сте чули за ЦРНИ музеј и да ли знате где се налази?

Темељи најозлоглашенијег музеја на свету постављени су 1874. године.

1609516876_quintmaska.PNG
Фото: Youtube/ screenshot The Quint

Ако волите серијал Тонија Парсонса о детективу Максу Вулфу ("Лагуна" је објавила шест) сигурно сте приметили да у свакој књизи спомиње мрачну "Собу 101" која се налази у лувеној Улици Севил Роу 27. Сигурно би дали све да завирите у ту собу...

Прочитајте још: Иако је продужен рок за објављивање НАЈБОЉЕ снимљене НЛО летелице процурио нов! (ВИДЕО)

Више од 600 предмета изложено је у Црном музеју у Лондону. То није обична изложба и није обичан музеј. Реч је историји криминала у једној од највећих и најважнијих метропола на свету.

Писмо из пакла
Највећа "звезда" музеја је писмо Џека Трбосека после којег више није починио ни један злочин. До данас није утврђено да ли је оригинал или су га написали - новинари!

Тачније, ова изложба три века није била доступна јавности, већ су предмети чувани у "Соби 101". Полиција, Скотланд Јард је ствари и доказе који су везани за највеће светске криминалце чувала и користила за едукацију младих полицајаца.

Музеј је отворен тек пре неколико година, 2015. године, и одмах је освојио срца туриста и становника Лондона. Посетиоци могу да виде досијее криминалаца, маске које су лопови носили, оружје које су гангстери користили, вешала којима су обешени после суђења и много тога.

Фото: Youtube/ screenshot  The Quint

- Музеј показује историју Метрополитан полиције, али посетиоци највише желе да чују причу о злогласним злочинцима попут серијског убице Дениса Нилсена - каже Џеки Кели, кустос Црног музеја.

Деци су најзанимљивији полицијски аутомобили, али и посмртне маске, као и део о дигиталном криминалу. Наравно, сви питају за Шерлока Холмса, иако није постојао.

Прочитајте још: ЈЕЗИВО: Ронилац је био ЗГРОЖЕН оним што је видео у подруму, а сада је то Градска кућа

У Црном музеју се могу видети и многи шпијунски геџети попут шприцева са дрогом за омамљивање, кишобраном са смртоносном стрелицом и слично. Приказани су и филмови хапшења, као и фотографије како је полиција радила у протекла три века.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.