· · Коментари: 0
књижевност

ЈК Роулинг написала нову књигу: Да ли ће поновити успех Хари Потера?

Британска књижевница ЈК Роwлинг, прослављена као ауторка серијала о Харију Потеру, написала је нову књигу за децу.

1618485325_w_54772614.jpg
Фото: епа

Нова књига за децу "Божићно прасе" биће објављена у октобру ове године и то на 20 језика. Како је пре два дана објављено на званичном сајту списатељице, ово је прича о дечаку и његовој драгоценој играчки, и томе докле је спреман да иде да би је пронашао. Ова прича нема никаквих додирних тачака са претходним радим ЈК Роулинг.

Прву књигу из серијала о Харију Потеру, написала је живећи од социјалне помоћи као самохрана мајка

Прва књига, објављена 1997. године постигла је изванредан успех, иако ју је неколико издавача одбило. Књига је освојила многе награде, уследили су наставци такође изузетно успешни, затим екранизације књига, а све остало је историја. ЈК Роулинг данас је једна од најбогатијих и најуспешнијих жена на свету.

Прочитајте још: Принц Филип је волео уметност и сликарство: Вољеној супрузи, краљици Елизабети, поклонио је предивни портрет који је насликао уз дивне речи љубави (ФОТО)

После серијала о Харију Потеру, написала је књигу за одрасле "Упражњено место", 2012. године. Роман је доживео успех у комерцијалном смислу - за прве три недеље у Британији је продат у милион примерака, али су критике биле подељене.

Њен следећи роман је био "Зов кукавице", криминалистички роман, који је 2013. године објавила под псеудонимом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.