Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Јогурт као део дијете? Ево када је најбоље да га пијемо

Јогурт је одлична намирница у дијети и њоме треба заменти намирнице са много калорија и мало протеина.

1630870150_Depositphotos_75204337_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Зато није ни чудо што га често препоручују за мршављење, а за дневни јеловник од 1200 калорија можете га уврстити у сваки оброк. На пример, за доручак и ручак по један јогурт (2 дцл) и 100 грама скуваних интегралних житарица по избору, уз једну порцију воћа. Вечеру обавезно поједите пре 18х, а можете да комбинујете око 150 гр што "мршавијих" протеина (риба, пилетина или ћуретина), уз 300 гр поврћа са врло мало масноће.

Прочитајте још: ПАСТА дијета: Поштујте ДВА правила, једите шпагете и МРШАВИТЕ (ЈЕЛОВНИК)

За ужину једите поврће без масноћа и јогурт.

Нутриционисти су опрезни кад је у питању јогурт са ниским садржајем масти. Једни тврде да ће само тако добро деловати у дијети, јер би пуномасни могао да подстакне јаче лучење кортизола. Он, заузврат, појачава глад, а може и да подигне ниво анксиозности.

Ипак, кад гледате састав, пазите да у јогурту не буде додато доста шећера чиме произвођачи побољшавају укус ако га праве од обраног млека.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Сви се слажу да оваква додатна количина калцијума може да помогне у топљењу масних наслага, али о овој дијети прво поразговарајте са својим лекарем. Пратите како организам реагује и свакако појачајте физичку активност, барем на полусатну шетњу сваког дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas