Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
краљевска породица

Још један скандал? Зашто краљевски стручњак каже да је име Лилибет Дајана НЕПОШТОВАЊЕ према КРАЉИЦИ ЕЛИЗАБЕТИ?

Принц Хари и Меган Маркл 4. јуна постали су родитељи по други пут. Девојчица је добила име Лилибет Дајана Монтбатен Виндсор, а рођена је у Санта Барбари у Калифорнији.

1623138441_5f389afe1f80a9dd90208a1a38c4e459595ea0d8.jpg
Фото: епа
Oglas

У изјави су принц Хари и Меган Маркл објаснили значење имена наводећи да је средње име Диана одабрано у част њеној покојној баки, принцези Дајани, док је бебино име Лилибет надимак краљевске породице за краљицу Елизабету ИИ.

Прочитајте још: Породила се МЕГАН МАРКЛ: Принц Хари постао тата по други пут! Ево које су име изабрали за девојчицу!

Краљевска породица о Лилибет Дајани

Лилибет је 11. праунуче краљице и осма је у реду за трон. Бакингемска палата објавила је изјаву 6. јуна, у име целе краљевске породице.

- Краљица, принц од Велса, војвоткиња од Кронвала и војвода и војвоткиња од Кембриџа су обавештени и одушевљени вешћу о рођењу ћерке војводе и војвоткиње од Сасекса. Такође. премијер Велике Британије Борис Џонсон је твитовао: „Много честитки војводи и војвоткињи од Сасекса на рођењу њихове ћерке".

Међутим краљевски биограф Анђела Левин верује да је коришћење надимка краљице Елизабете заправо непоштовање према њеном величанству. Говорећи у емисији „Добро јутро Британија“, Левин је објаснио:

- Мислим да то није добра идеја - мислим да је прилично неукусно према краљици. Био је то врло приватан надимак од њеног супруга који више није жив. Рецимо принц Чарлс никада мајку није звао Лилибет - истиче краљевцки биограф, преноси Тхе Лист.

Прочитајте још: Кејт Мидлтон се вакцинисала: У овом издању је пре нисмо видели (ФОТО)

Име Лилибет

Говорећи у британској јутарњој емисији, додала је да да верује да принц Хари није обавестио краљицу о томе да ће се девојчица звати Лилибет.

Сматра се да је надимак краљице Елизабете, Лилибет, настао када је била дете и није могла правилно да изговори своје име. Стога ју је њен деда, краљ Џорџ В, од миља називао „Лилибет“, опонашајући њене покушаје да каже „Елизабета“.

Иако су принц Хари и Меган име своје ћерке објавили као Лилибет, пар је такође потврдио да ће новорођенче бити скраћено познато као Лили.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas