Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ШОК

Јована Јоксимовић ОГОРЧЕНА: Неко ће морати правно да одговара (ФОТО)

Јована Јоксимовић јавно је изнела мишљење о читавој ситуацији

1600761208_jovana.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен / К1 Телевизија
Oglas

Јована Јоксимовић и Срђан Предојевић, добили су отказ на телевизији Прва, а начин на који је то урађено, изазвао је бурне реакције код водитељксог пара:

Прочитајте још: Најмлађа и најслађа звезда Инстаграма: Ко је заправо КУЋНА ДЕВОЈЧИЦА? (ВИДЕО)

- Када неко добије отказ преко Инстаграма (зашто не преко Тик тока?), и то кроз објаву која не садржи ни једну тачну чињеницу, мора себи да постави сасвим логично питање – шта сада? Прво, Срђан Предојевић и ја данас заиста дуго нисмо знали да ли смо запослени на Првој ТВ, јер никакво обавештење о прекиду радног односа нисмо добили, ни писмено, ни усмено, осим ако се у “обавештење” не рачуна то што је ‪у понедељак ујутру‬ обезбеђење физички онемогућило Срђану да уђе у зграду Прве ТВ и обави свој посао.

- Тек после Инстаграма он је добио решење о отказу, а ја изгледа “упозорење пред отказ”!?  А  “упозорење пред Инстаграм”? Зашто није стигло? Друго, када неко, на Инстаграму, устврди да нас двоје више не радимо “због непоштовања радне обавезе”, а претходно нас је онемогућио да ту обавезу испунимо, јасно је не само да отворено лаже, него и више од тога. Да заиста жели да нас на тој телевизији нема, и да има намеру да не бира средства, не би ли тај циљ остварио. Са самим престанком радног ангажмана на Првој ТВ, ни Срђан, ни ја, немамо никакав проблем.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Колегама, професији, пријатељима, Када неко добије отказ преко Инстаграма (зашто не преко Тик тока?), и то кроз објаву која не садржи ни једну тачну чињеницу, мора себи да постави сасвим логично питање - шта сада? Прво, Срђан Предојевић и ја данас заиста дуго нисмо знали да ли смо запослени на Првој ТВ, јер никакво обавештење о прекиду радног односа нисмо добили, ни писмено, ни усмено, осим ако се у "обавештење" не рачуна то што је ‪у понедељак ујутру‬ обезбеђење физички онемогућило Срђану да уђе у зграду Прве ТВ и обави свој посао. Тек после Инстаграма он је добио решење о отказу, а ја изгледа "упозорење пред отказ"!?  А  "упозорење пред Инстаграм"? Зашто није стигло? Друго, када неко, на Инстаграму, устврди да нас двоје више не радимо "због непоштовања радне обавезе", а претходно нас је онемогућио да ту обавезу испунимо, јасно је не само да отворено лаже, него и више од тога. Да заиста жели да нас на тој телевизији нема, и да има намеру да не бира средства, не би ли тај циљ остварио. Са самим престанком радног ангажмана на Првој ТВ, ни Срђан, ни ја, немамо никакав проблем. Били смо и на другим телевизијама, одлазили са њих, и тај процес доживљавамо као нешто најнормалније на свету, процес у којем људи који воде телевизије, и професионалци који у њима раде, у неком тренутку могу да имају и различите планове, и различите жеље. Растанак је, у том случају, најприроднија ствар, и дешава се и без љутње и без тешких речи, а поготово без лажи, то јест, без непотребног покушаја проналажења оправдања. Могао је власник телевизије најмирније да нам каже оно што недељама већ прича по граду - да смо му нас двоје, једноставно, прескупи. Тај аргумент бисмо без речи прихватили, људски бисмо се с њим поздравили и мирно отишли. Његова је телевизија, има права да сече трошкове, баш као што има право да се одрекне емисија за које сматра да су му непотребне. Оно што нема права, и око чега се јесмо са њим сукобили, јесте да емисије које су нечији ауторски пројекат - а Јутро са Јованом и Срђаном јесте баш то, наш ауторски пројекат - он уређује, одређује ко ће да их води и меша се, самим тим у њихов садржај.➡️➡️➡️

А пост схаред бy Јована Јоксимовиц (@јјованајоксимовиц) он

- Били смо и на другим телевизијама, одлазили са њих, и тај процес доживљавамо као нешто најнормалније на свету, процес у којем људи који воде телевизије, и професионалци који у њима раде, у неком тренутку могу да имају и различите планове, и различите жеље. Растанак је, у том случају, најприроднија ствар, и дешава се и без љутње и без тешких речи, а поготово без лажи, то јест, без непотребног покушаја проналажења оправдања. Могао је власник телевизије најмирније да нам каже оно што недељама већ прича по граду – да смо му нас двоје, једноставно, прескупи. Тај аргумент бисмо без речи прихватили, људски бисмо се с њим поздравили и мирно отишли. Његова је телевизија, има права да сече трошкове, баш као што има право да се одрекне емисија за које сматра да су му непотребне. Оно што нема права, и око чега се јесмо са њим сукобили, јесте да емисије које су нечији ауторски пројекат – а Јутро са Јованом и Срђаном јесте баш то, наш ауторски пројекат – он уређује, одређује ко ће да их води и меша се, самим тим у њихов садржај- написала је Јована и наставила:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Закон му то не дозвољава, бас̌ као ни аутори који иоле дрз̌е до лиц̌ног интегритета. Емисиија Јутро са Јованом и Срђаном је била свакодневни ц̌етвороц̌асовни програм (много вис̌е од разних ауторских емисија које се емитују једном недељно и трају сат времена), за који смо дали буквално све од себе. Радили смо, све време, и током короне, додајуц́и нас̌ој основној емисији и друге, вец̌ерње, у којима смо се бавили пандемијом и свим другим ваз̌ним темама. Другим рец̌има, не само да нисмо одбијали радне обавезе, него смо их и с̌ирили, у тренуцима у којима је то било ваз̌но, и за телевизију и за дрз̌аву у којој она емитује програм. Направити, после тога, од нас двоје неке бахате, прескупе и размаз̌ене звезде, нес̌то је на с̌та нец́емо пристати. Бас̌ као с̌то нец́емо пристати да нас неко отпус̌та преко Инстаграма, или било које друге апликације коју, при том, није сигурно да бас̌ и зна да користи. Уосталом, показао је то када је помислио да Инстаграм слуз̌и за отказе. За то ц́е, свакако одговарати, на месту које је за то и предвиђено. И то је све с̌то, за сада, о целом спору и з̌елим да каз̌ем, ц̌екајуц́и да ме о престанку радног односа обавесте на прописан и цивилизован нац̌ин. Не траз̌им никакву помоц́ у целој приц̌и, нити мислим да мој проблем треба да буде заједниц̌ки.  Оно с̌то мислим, и с̌то јесте заједниц̌ко, за све новинаре,  је да ова професија предуго пристаје на то да је разноразни власници доз̌ивљавају као нес̌то јефтино, као ситни трос̌ак, и бакс̌ис̌. Проблем новинарства одавно није у слободи, него у цени. У томе с̌то га ретко ко доз̌ивљава као нес̌то озбиљно, нес̌то у с̌та треба улоз̌ити, да би се добио квалитет. И немамо никога - удруз̌ења, синдикат - ко би се тиме озбиљно бавио. Пос̌теном наплатом нец̌ијег рада, и квалитета. И није ту рец̌ само о парама, да ме неко погрес̌но не разуме. Рец̌ је о зас̌тити саме професије, њеног квалитета, њеног интегритета.  Но, то је друга приц̌а. Срђан и ја свакако нец́емо одустати ни од квалитета ни од професиноланог интегритета. Да нас третирају као вис̌ак, отпад, којег се треба отарасити на сваки нац̌ин, јер не дамо на свој ауторски пројекат, нец́е моц́и нико, па ни власник без слике на Инстаграму.➡️➡️➡️

А пост схаред бy Јована Јоксимовиц (@јјованајоксимовиц) он

- Закон му то не дозвољава, баш као ни аутори који иоле држе до личног интегритета. Емисиија Јутро са Јованом и Срђаном је била свакодневни четворочасовни програм (много више од разних ауторских емисија које се емитују једном недељно и трају сат времена), за који смо дали буквално све од себе. Радили смо, све време, и током короне, додајући нашој основној емисији и друге, вечерње, у којима смо се бавили пандемијом и свим другим важним темама. Другим речима, не само да нисмо одбијали радне обавезе, него смо их и ширили, у тренуцима у којима је то било важно, и за телевизију и за државу у којој она емитује програм. Направити, после тога, од нас двоје неке бахате, прескупе и размажене звезде, нешто је на шта нећемо пристати. Баш као што нећемо пристати да нас неко отпушта преко Инстаграма, или било које друге апликације коју, при том, није сигурно да баш и зна да користи. Уосталом, показао је то када је помислио да Инстаграм служи за отказе.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Убеђени смо да овде постоје и право и правда и урадићемо све да их нађемо и добијемо. А на Инстаграму ћемо, од сада, објављивати само наше фотографије. Ми немамо разлога да их се стидимо. Хвала, Велики поздрав свим колегама и пријатељима. П.С. Мислим да никако не би било фер да све ово завршим и без оне основне захвалности тиму са којима смо годинама правили јутро. То је била и њихова емисија колико и наша и дугујемо им више него што могу да кажем. Хвала вам, драги моји.

А пост схаред бy Јована Јоксимовиц (@јјованајоксимовиц) он

- За то ће, свакако одговарати, на месту које је за то и предвиђено. И то је све што, за сада, о целом спору и желим да кажем, чекајући да ме о престанку радног односа обавесте на прописан и цивилизован начин. Не тражим никакву помоћ у целој причи, нити мислим да мој проблем треба да буде заједнички.  Оно што мислим, и што јесте заједничко, за све новинаре,  је да ова професија предуго пристаје на то да је разноразни власници доживљавају као нешто јефтино, као ситни трошак, и бакшиш.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Лове мy неw хаирстyле ❤️❤️❤️ лове @дуска.богатај и @марија_цесковиц

А пост схаред бy Јована Јоксимовиц (@јјованајоксимовиц) он

- Проблем новинарства одавно није у слободи, него у цени. У томе што га ретко ко доживљава као нешто озбиљно, нешто у шта треба уложити, да би се добио квалитет. И немамо никога – удружења, синдикат – ко би се тиме озбиљно бавио. Почтеном наплатом нечијег рада, и квалитета. И није ту реч само о парама, да ме неко погрешно не разуме. Реч је о заштити саме професије, њеног квалитета, њеног интегритета.  Но, то је друга прича. Срђан и ја свакако нећемо одустати ни од квалитета ни од професиноланог интегритета. Да нас третирају као вишак, отпад, којег се треба отарасити на сваки начин, јер не дамо на свој ауторски пројекат, неће моћи нико, па ни власник без слике на Инстаграму -  објаснила је она и наставила:

Прочитајте још: Тужна судбина ћерке Бориса Бизетића: Због болести трпим јаке болове

- Убеђени смо да овде постоје и право и правда и урадићемо све да их нађемо и добијемо. А на Инстаграму ћемо, од сада, објављивати само наше фотографије. Ми немамо разлога да их се стидимо. Хвала, Велики поздрав свим колегама и пријатељима. П.С. Мислим да никако не би било фер да све ово завршим и без оне основне захвалности тиму са којима смо годинама правили јутро. То је била и њихова емисија колико и наша и дугујемо им више него што могу да кажем. Хвала вам, драги моји - закључила је водитељка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas