· · Коментари: 0
АСТРОЛОГИЈА

Астероид Јунона влада до септембра и не доноси добре вести

Многе дугогодишње везе ће бити прекинуте, а биће преиспитани сви лични односи, Деца ће се осамосталити, а родитељи ће проћи кроз личну трансформацију.

Depositphotos_326277824_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Северни Месечев чвор боравиће у знаку Рака још нешто мање од два месеца. Он увек ставља фокус на одређену област нашега живота коју треба да интегришемо и да на тај начин еволуирамо. Питања која се односе на дом, породицу, мајку, домовину, становање, унутрашње темеље нашега живота, сигурност - још увек су актуелна.

Прочитајте још: Од тога колико имате година зависи која ПЛАНЕТА влада вашим животом: Погледајте у којој сте ЖИВОТНОЈ ФАЗИ

Овај циклус (период од годину и по дана) памтићемо по драматичним преокретима, болним прекидима, али и по радости ослобађања. Та тежина и драма долазе од вишемесечне опозиције са Сатурном и Плутоном који су, сједињени, непрестано „слали стреле“ тамо где смо најрањивији – а то је дом, оно што желимо да сачувамо од погледа других.

Промене које су се десиле не могу се закрпити, већ се само може ићи ка новом
Смрт и обнова
Церера је богиња земљорадње,а у стрологији влада храном, мајчинством, породицом, раздвајењем, али и тугом. Пролазимо кроз обнову енергије, попут годишњих доба. Церес је родитељка која показује шта смо научили у животу и колико смо напредовали. Родитељство је одговорност, али дете мора да се пусти да оде и изгради себе.

Добра вест је да је ова снажна и тешка енергија дошла до свог врхунца 12. јануара, и да после тога утицај лагано слаби, међутим, промена која је настала је таква да се више не може ни залепити, ни закрпити – може се ићи само ка новом. На личном плану створен је огроман потенцијал да освестимо који су наши најдубљи страхови и отпори, и да ли смо способни да их разградимо, или имамо тешкоће са тим. Да нешто једном заувек уклонимо и истински отпустимо из свог живота.

Већ сама по себи вишеструка коњункција (Сатурн, Плутон, Сунце, Меркур) и помрачење Месеца два дана раније, нису нимало лака комбинација и довољни су да изазову тектонски поремећај у нашим животима, али, када се у игру укључе мала небеска тела са својом симболиком, добијамо праву космичку „запршку“.

Церера је повезана са губитком

Овога пута на фамозном 22 степену Јарца придружила им се патуљаста планета Церес (или Церера), а њено значење се повезује са тугом и губитком. Да подсетимо, Сатурн представља раздвајање и ограничење, а Плутон крај и завршетак (понекад буквално).

Јунона влада браком, а налази се у Ваги!

Истовремено, астероид Јунона, која представља везе и брак, налази се на 19 степени Ваге у квадрату (90 степени) са овим стелијумом, што је донело озбиљне раскиде, како партнерске, тако и породичне. У „пакету“ са лунарном еклипсом (отпуштање, завршетак), чији утицај траје најмање шест месеци, ово је нека врста енергетског печата који ће обележити читав период.

Јунона је почетком новембра 2019. ушла у знак Ваге, а због ретроградног кретања остаће ту до 20. септембра 2020, што је скоро годину дана. Ово јесте право место за Јунону, јер, Вага је знак који у природном хороскопу влада браком и односима, једино је „тајминг“ дискутабилан.

До августа ће бити великих промена на личном плану и односима партнера, родитеља и деце.
Породица је на испиту
Фото: Депозитфото

У другој половини августа имаћемо кулминацију овог утицаја у виду великог кардиналног крста. „Старо друштво“ добија појачање: Марс у Овну, само што ће Венера овога пута бити у Раку.

Промена је почела и траје до августа.

Планете које представљају љубав према себи и другима, страст, иницијативу, посвећеност, осећај сопствене вредности брак, односе, све је то у директном судару. Промена која сада почиње до августа ће добити убрзање и преломиће се на личном плану (партнер, родитељ, дете).

Кардинални знаци

Кардинални знаци (Ован, Рак, Вага, Јарац) ће овај утицај доживети крајње лично, без обзира у којим пољима хороскопа се налази, затим особе које имају личне планете (Сунце, Месец, Меркур, Венера, Марс) на око 22 степена кардиналних знакова (на пример, Бик или Риба могу имати Венеру у Овну, а Стрелац Месец у Ваги). Такође, особе у чијим хороскопима се осе асцендент-десцендент или зенит-надир преклапају са овом констелацијом, што активира углове хороскопа. То је тест за све појединачне аспекте нашега живота. Углови у карти су најјачи, најпотентнији, и када их транзит активира, догађају се значајне промене, ствари које мењају живот.

Ова година је тест за све аспекте живота, а нарочито ће се сви питати какав им је брак.


Сатурн у Јарцу представља стару структуру, систем уверења и обрасце понашања. То укључује ментални став шта брак (веза) треба да буде, како тај део живота треба да изгледа. На пример, постоји један модел који се пропагира (један партнер за цео живот) као идеалан, и свако би требало да га следи. Ако не - неће имати успешан брак.

Прочитајте још: Мука, невоља и несрећа: Следе три тешке године, али само за неке хороскопске знакове

Међутим, неки људи могу да се уклопе, а неки не, и због тога осећају снажан притисак, присилу, инхибиције, ограничења, блокаде. Овај утицај руши многе од тих зидова које смо изградили као ниво заштите и сигурности (често привидне), али то је болно, јер задире у поље интиме и блискости. За оне који се усуде да крену даље, награда је ослобађање, суверенитет, способност да се искуси различитост.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.