Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СВЕМИР

Јури ГАГАРИН је писао ПЕСМЕ, имао своју КЛУПУ у парку, а када је викнуо "ИДЕМО" ПРЕКРШИО је ПРОТОКОЛ

Био је изузетно романтичан, скроман и још много тога што нисмо знали о првом човеку у космосу.

1604169990_NbcNe.PNG
Фото: Yоутубе/ сцреенсхот НБЦ Неwс
Oglas

Јури Гагарин је 12. априла 1961. године је био први човек који је отишао у свемир летелицом "Спутник". Пре њега у Земљиној орбити боравили су само руски пси и амерички мајмуни.

Прочитајте још: БОНД су пратиле многе лепотице, али само једна је била СРПКИЊА!

Клупа у парку
Док је био на строгој обуци за одлазак у свемир, Јурију је највеће задовољство причињавало да увече седне на клупу у парку, гледа у Млечни пут и размишља да ли је заслужио то што му се дешава.

Добро су познате многе чињенице о ЈуријуАлексејевичу  Гагарину, попут оне да је рођен у малом месту Клушино које је у време Другог светског рата било под немачком окупацијом. Добро је познато и да су његови родитељи били обични људи: мајка је неписмена радила у фабрици, а отац је био дрводеља и имао је две године школе.

Космонаут је сваке вечери читао поезију жени

Међутим, да ли сте знали ад је Јури обожавао поезију и да је сваке вечери супрузи Вањи читао Јесењина или Блока док је она радила ручни рад? И не само то, Јури је заједно са Германом Титовим написао песму о ђурђевку!

Јури у Москви Фото: Yоутубе/ сцреенсхот НБЦ Неwс

Прочитајте још: Тражите је на ПОГРЕШНОМ месту! Вељко тврди да се АТЛАНТИДА налази на дну ДУНАВА, поседује и ДОКАЗЕ

У Јуријевој аутобиографији "Пут до звезда", коју је објавила "Лагуна", могу да се дознају многи интимни подаци из његовог живота. Нарочито је занимљив део у којем говори како је у свемир отишао као поручник, а вратио се као мајор.

Американци су у свемир слали дрогиране мајмуне, а Руси дресиране псе!

Јури је писао да се нада да ће Лајка добити споменик, али је и открио да су Американци у свемир слали дрогиране мајмуне, што је по његовом мишљењу лоше, јер не могу да мере физиолошке промене код њих.

Јури и Титов су се, попут близанаца, припремали за лет у свемир и до последњег тренутка нису знали ко ће бити одабран. Када се винуо у небеса Јури је размишљао о Земљи, о свом дечачком сну, али се питао како се сада Титов осећа?

Прочитајте још: Што се лошије осећа, жена је све ЛЕПША! Ево по којим цитатима памтимо КОКО ШАНЕЛ

- Поехали - викнуо је Јури, што у преводу на српски значи "идемо". Он је тиме прекршио протокол, јер је требао да каже "Посадо, полећем".

Ипак, све му је опроштено и остао је народни херој до трагичне смрти 27. марта 1968. године када је у 37. години живота страдао у саобраћајној несрећи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas