· · Коментари: 0
љубав

Кад научите ове ЧЕТИРИ ЛЕКЦИЈЕ можете да планирате ЗАЈЕДНИЧКИ ЖИВОТ

Ово су кључне вештине које гарантују да ће ваш брак опстати и бити срећан.

1600863086_Depositphotos_156639698_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Пре него што добијете возачку дозволу, морате да положите тестове и возачки испит. Вожња без потребних вештина могла би да угрози и вас и друге учеснике у саобраћају. Исто правило важи и за венчање. Партнерство захтева да парови савладају вештине које су неопходне да би заједница била срећна и дуговечна.

Психолози кажу да су за добар и квалитетан брак кључне четири вештине које би партнери требало да савладају.

Научите да кажете оно што вам се не допада, а не повредите другу страну

Мала деца се љуте, плачу, вриште и ударају ногама о под када им нешто није по вољи или када по сваку цену покушавају нешто да добију. Такво понашање није примерено за одрасле, па ни не покушавајте да искамчите од партнера оно што желите на овакав начин.

Фото: Депосит
Бирајте оно што ће вам заједнички живот учинити лепшим.

Прочитајте још: ШТА ТО ФАТАЛНА ЖЕНА ИМА ШТО „ОБИЧНА“ НЕМА? Ових 10 ОСОБИНА их одликује!

Ако откријете да почињете да вичете или да се љутите сваки час, закажите разговор са психологом и научите да контролишете бес. Психолог ће вам помоћи да оно што желите затражите од “друге половине” на асертиван начин, без ружних сцена и лоших осећања.

Разговарајте, чак и када сте љути једно на друго

Љубав престаје онда када парови престану да разговарају. Чак и ако се понекад посвађате, то је знак да вам је још стало до “друге половине”. Зато никада немојте игнорисати оно што вам брачни друг говори. Изостанак директне комуникације може да произведе екстремне брачне невоље.

Будите дипломата и научите да правите компромисе

Људи се разликују, жеље им се разликују, али то не би требало да буде "камен спотицања" у браку. Успешни парови знају како да почну "његовим путем" и "њеним путем", а заврше "на заједничком путу" на ком се обоје осећају добро. Битно је да обе стране буду спремне на компромисе.

Фото: Депосит
Кажу да љубав престаје онда кад престане разговор.

Прочитајте још: "Ми све радимо УДВОЈЕ, имамо НАШЕ ритуале" и ПРОЂЕ живот са ПОГРЕШНОМ особом!

Ширите оптимизам, биће вам забавније

Ко још воли вечито намрштене особе које на живот гледају искључиво из мрачне перспективе? Колико пријатељстава сте прекинули јер вас је неко нон-стоп "мрачио" и црпио вам енергију? Да ли вам прија кад вас неко засипа негативним реченицама и не види ни трачак светла "на крају тунела"? Немојте бити брачни партнер који све време "мрачи". И кад наиђе тежак животни период, потрудите се да погледате ситуацију из друге перспективе.

Ако је ваша "друга половина" склона упадању у дубиозу, помозите јој да промени угао гледања на ствари. Заједно пригрлите оптимизам и "храните" једно друго позитивним реченицама и идејама. Оптимизам је заразан, баш као и песимизам - бирајте оно што ће вам заједнички живот учинити ведријим и лепшим!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.