Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕНЧАЊА

Кад обичаји упропасте свадбу: Уместо романтичног посипања, гост ГАЂАО младу пиринчем у ЛИЦЕ (ВИДЕО)

Млада није могла да отвори очи.

1626160098_pjimage.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм/surprizhikayeler
Oglas

Постоји један необичан свадбени обичај, а то је бацање пиринча по младенцима након изговарања судбоносног "да", кад изађу из цркве или општине.

Према древном веровању, пиринач симболизује плодност и благостање, а наводно тера несрећу и зле духове. Сходно томе, гости бацањем пиринча на тек венчани пар заправо исказују лепе жеље - а то је срећа у браку.

Прочитајте још: Нећете веровати због чега младе заправо бацају бидермајер на венчању

Бацање пиринча се данас највише практикује у Америци, иако је овај свадбени обичај првобитно потекао из Азије. Међутим, овај обичај, без обзира на лепу симболику и диван призор кад се баци, зна да направи и велике проблеме.

Наиме, пиринач кад падне на бетон постаје и те како опасан, јер се сватови могу лако оклизнути.

Дешавало се на свадбама да се гост оклизне, па чак и да дође до прелома.

Девојке у високим потпетицама морају водити рачуна када се крећу по површини посутој пиринчем, а посебно млада, ако носи дугу венчаницу у којој је тешко кретати се.

Фото: Пиксабеј

Ипак, на једној свадби није био проблем пиринач на поду, већ онај који је бачен млади у лице.

Прочитајте још: "Како си могла то да урадиш": Тамара Калинић се на ВЕНЧАЊУ пријатељице појавила у хаљини од 5 И ПО ХИЉАДА ЕВРА која подсећа на ВЕНЧАНИЦУ (ФОТО)

Злонамеран гост и пиринач

На друштвеној мрежи Инстаграм постао је виралан снимак са једне свадбе у иностранству.

Наиме, по изласку из цркве, сватови су, како обичаји то налажу, бацали пиринач у ваздух, и он је безопасно падао испред младенаца.

Међутим, на снимку се види гост који је пуну шаку пиринча усмерио право у младино лице, и тиме јој упропастио диван моменат када су им сви честитали и аплаудирали.

Млада у почетку није могла да отвори очи, а на снимку се види како дискретно покушава да избаци пиринач из уста.

"Ко год је бацио пиринач на овакав начин, било је и намењено баш за вас", писало је у опису видеа, из чега се може закључити да се не ради о случајности, већ о (зло)намерном гађању. 

Алтернатива за бацање пиринча

Пре извесног времена, бацање пиринча је постало забрањено у Венецији, као и у Шпанији, где су градске власти наводно најавиле казне од 300 евра уколико се на венчањима буде бацао пиринач.

Просут пиринач испред цркве или општине, поред тога што прави клизав и ризичан терен, привлачи и птице, које за собом остављају велики неред, прљавштину и већу количину измета.

Због свега тога, данас се овај обичај често замењује бацањем ружиних латица, што је много безбеднија варијанта, а чак је и романтичнија.

Фото: Пиксабеј

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas