Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОРАЛНА ХИГИЈЕНА

Кад ово прочитате више никада нећете отићи у кревет НЕОПРАНИХ ЗУБА

Многи здравствени проблеми вребају.

1607422270_Depositphotos_165233122_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Сигурно знате да је зубе потребно прати сваки дан. Међутим, поред спречавања каријеса, прање зуба нас на бројне друге начине чини здравима. Погледајте како све непрање зуба може да наштети вашем здрављу.

Дијабетес

Ако прође дан, а да не узмете четкицу за зубе у руке, то неће довести до великих проблема. Међутим, сува уста и висок ниво бактерија могу да доведу до погоршања већ присутних проблема и болести као што је дијабетес. Ако имате проблема са дијабетесом, гледајте да при руци увек имате жваку без шећера или конац за зубе који могу да уклоне све проблеме у устима који негативно доприносе регулацији шећера у крви.

Прочитајте још: ВЕЧИТА ДИЛЕМА: Шта је горе за линију СЛАТКИШИ или СЛАНИШИ?

Когнитивни проблеми

Истраживања су показала да болести десни изазване лошом оралном хигијеном могу да повећају ризик од добијања Алцхајмера и других когнитивних проблема.

Фото: Депозит

Остеопороза

Одржавање хигијене зуба и језика ојачава наше кости, тачније, део њих које се налазе у нашим устима. Судећи по Националном здравственом институту у САД, превише бактерија између образа може да доведе до пропадања везивног ткива које држи језик на месту, али и проблема са имуним системом.

Прочитајте још: Ако вас ОВО ЗАБОЛИ одмах се јавите лекару

Болести срца

Велики број бактерија у устима може да створи идеалне услове за стварање патогена који су одговорни за стварање плака у артеријама. Такозвани артеријски плак повећава ризик од срчаних и можданих удара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas