Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

Када је он прва помоћ? Све благодети ЧАЈА ОД ЛИСТА БРУСНИЦЕ

Чај од бруснице има позитивна дејства код многих тегоба са којима се сусрећемо.

1612804885_Depositphotos_84490326_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Плод бруснице је црвена бобица кислекастог укуса. Највише се узгаја у Северној Америци и Канади, а за раст јој је неопходно влажно тло и хладна клима. Може да издржи темпертуру и до -40.

Прочитајте још: Невероватне предности УЉА КАРАНФИЛИЋА: Служи као прва помоћ код овог честог проблема

За чај се најчешће користи њен лсит.

Због велике концентрације фенолских гликозида спречава задржавање присутних бактерија на зидовима мокраћног тракта. Присутни танини делују противупално на иритирану слузокожу мокраћних канала, а исти позитивно утичу на здравље срца, регулишу лош холестерол и побољшавају циркулацију.

Фото: Депосит

Први је у реду против борбе са инфекцијама уринарног тракта. 

Одличан је лаксатив, помаже верењу и нормализује рад дигестивног тракта.

Хипурична киселина која се налази у брусници делује као природни антибиотик. Тиме добија антибактеријска и антигљивична дејства. Овиме ће додатно ојачати отпорност организма и смањити могућност појаве прехлада и вируса.

Прочитајте још: Зашто ПРАЗИЛУК треба да уврстимо у исхрану? Био је цењен још код СТАРИХ ЕГИПЋАНА

Начин припреме

Једну до две кашичице листа бруснице прелити са 250 мл хладне воде, загрејати до кључања, суд поклопити и оставити да одстоји 10 до 15 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas