Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
заједнички живот

Када је право време да почнете ЗАЈЕДНИЧКИ ЖИВОТ? Биће вам лакше уз ове смернице

Није лако започети заједнички живот. Увек вас муче питања да ли је још превише рано, да ли ћете се добро слагати…? Ево како да "знате".

1595931175_Depositphotos_156649708_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Свака веза се развија одређеним темпом и зато је тешко рећи када је прави тренутак да партнери почну да живе заједно. Не постоји тачна "мера" дана или месеци када је време за заједнички живот.

Прочитајте још: ТРИ ГРАЦИЈЕ НА ОБАЛИ ЦРВЕНОГ МОРА: Луксуз с укусом истока, водена магија или рај за одрасле (ФОТО)

Другим речима, у зависности од тога како се ваша веза развија, зависи да ли сте спремни да делите исту адресу.

Да би вам било барем мало лакше да схватите да ли сте спремни за тај корак у вези, ево савет неколико љубавних терапеута.

Прочитајте још: Жене, само ТРИ СТВАРИ мушкарци траже у нама! Ако их поседујете - сваког ћете ОСВОЈИТИ!

Фото: Пиxабаy

Заједно сте најмање годину дана

"Овај временски период је довољан да парови прођу кроз већину свакодневних ‘борби’ које би могле да представљају изазов у вези", каже породични терапеут Сузан Бартел.

Важно је развити однос пре него што се одлучите на тај корак!

Истраживање је показало да 58 одсто парова сматра да је почетак заједничког живота много већи корак него венчање. Када се заиста добро упознате, бићете спремнији на компромисе који се тичу ствари које ћете пренети у нови дом (јер можда нећете имати довољно места за све), поделе кућних послова и обавеза…

Прочитајте још: Поставите себи о партнеру 5 ПИТАЊА, па ако одговорите са "ДА" време је за РАСТАНАК

Добро се познајете

Фото: Депосит

Будите сигурни да добро познајете свог будућег цимера – и не мислимо на то која му/јој је омиљена боја, какву кафу пије… "Упознајте навике свог партнера, начин на који он/она функционише, како одржава своју кућу…", саветује клинички психолог др Бен Михаелис и додаје да се парови најчешће око тога свађају.

Он каже да треба знате ствари попут тога да ли партнер воли да спава у хладној или топлој соби, колико је педантан у одржавању куће, какав однос има са породицом и пријатељима...

Не ометају вас спољни фактори

"Парови често одлуче да живе заједно због финансија и то је највећа грешка коју направе", каже брачни терапеут Каролин Мејден. Терапеут каже да се жене често осећају као да финансијски зависе од везе и због тога се одлучују на заједнички живот. Са друге стране, мушкарци почињу заједнички живот са женом за коју знају да није "права" јер им је тако лакше.

Не треба да почињете заједничи живот само зато јер вам је тако лакше!

Једини критеријум који би требало да узимате у обзир је – да ли желите заједничку будућност, каже Мејденова.

Прочитајте још: Како да у месецима СОЦИЈАЛНОГ ДИСТАНЦИРАЊА надокнадимо ЗАГРЉАЈ и зашто је то важно?

Све карте на столу

Ако сте сумњичави у вези са тим који је мотив вашег партнера за заједнички живот, то је "црвена застава". Ако је, на пример, анксиозан када поменете заједнички живот, ако је срећан што ћете сада ређе излазити и проводити мање времена са пријатељима, у невољи сте.

Фото: Депосит

"Ако заједнички живот подразумева значајан губитак независности, нећете бити срећни када вас прође почетнички занос", каже Марш.

Ако вам идеја о дељењу заједничког простора звучи добро и примамљиво, то је добар знак.

Разговарали сте о будућности

"Најбоље време за почетак заједничког живота је онда када сте утврдили каква је будућност ваше везе", каже брачни и породични терапеут Марни Фојерман. То значи да сте разговарали о евентуалном венчању или можда о томе да не желите венчање, али планирате заједничку будућност.

Прочитајте још: Да ли је љубав јача од свега? Ево зашто је опасно бити ФАТАЛНО заљубљен

"Доношење важних животних одлука без претходног разговора и размишљања није добра идеја", каже Фојерман.

Ваши циљеви, вредности које цените, планирање заједничког живота – све су то теме о којима треба унапред разговарати.

Док не почнете да делите заједнички простор тешко да ћете знати да ли сте једно за друго!

Када сте заиста спремни

На крају крајева, одлука да живите заједно треба да буде заснована на одговору да ли ви то заиста желите, да ли вас то усрећује.

Прочитајте још: Ако мушкарца често боли глава - то нема везе са сексом, а жене ће бити БЕСНЕ кад сазнају разлог

"Заједнички живот је одличан, а можда и једини начин да утврдите да ли је партнер заиста "прави" или "права" за вас", каже терапеут Шарлот Хауард.

Наравно, увек може да дође до ситних расправа, али док не делите заједнички простор, тешко да заиста можете да знате да ли сте компатибилни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas