Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАКТИЧНО

Када лети заболи ГРЛО поједите СЛАДОЛЕД и кашикицу СОЛИ

Седам традиционалних руских рецепата могу да помогну у случају пецкања и гребања у грлу.

1595335521_Depositphotos_12516801_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Болови у грлу током лета нису ретка појава, али уколико дође до упале крајника треба се озбиљно посветити лечењу. Није немогуће лети добити ни температура, па је најбоље спречити да се болест развије. Неколико природних руских рецепата од састојака које има свака кућа могу да зауставе упалу грла још док се појави само пецкање.

Прочитајте још: О овом хотелу КОЛАЈУ ПРИЧЕ, сваки детаљ говори ЈЕДНО, а сада мами и СРБЕ (ФОТО)

Прочитајте још: Древни рецепт РУСА: Направите ЈАСТУК ОД БИЉА и решите се здравствених проблема

Кашикица Фото: Пиксабеј

Сладолед

Клин се клином избија - сматрају у Русији, па је сладолед најбоље решење за пецкање, гребањње и жарење у грлу. И у Србији доктори дају сладолед пацијентима после операције крајника, а уколико је направљен је млека одличан је и за све болове у грлу.

Кашикицу воде помешајте у чаши топле воде.

Кашичица соли

Кашичица соли може да помогне и ублажи гребање и болове запаљеног грла. Довољно је једну кашичицу помешати у чаши топле воде. Узима се гутљај по гутља и гргољи у грлу док се потроши читава чаша. Поступак се понавља током дана.


У великим количинама спушта температуру Фото: Депозит

Лимунада

Лимун садржи велику количину витамина Ц који у топлом чају губи својства. Лимунада је најбоље решење за бол у грлу, јер освежава, лечи и унос велике количине течности спушта температуру.

Бели лук, али не жив!
За упале грла одлично је исећи неколико чена белог лука, па и испасирати, а затим прелити врелом водом и инхалирати дисајне путеве.

Рен

Рен се обично једе зими пошто је одличан за респираторне органе, али је и лети добро решење за бол у грлу.

Рен сви једу зими, али је и лети одличан за грло.

У чаши топле воде се помеша кашикица наренданог рена и дода кашикица меда да би било укусније. Добро се промеша и пије у малим гутљајима.

Кувано вино

Ко има непријатан бол у грлу, пецкање, гребање, и не може да гута или прича, треба да попије чашу црног вина. Вино садржи високу концентрацију витамина Ц, па је довољна једна шоља овог напитка.

Прочитајте још: Руски лекари спремају народ за АПОКАЛИПТИЧНУ јесен: Пратите упутства и СПАСИТЕ СЕ

Шербет са млеком

У шољицу топлог млека се додајте мало меда, па се пијте у гутљајима. Млеку ће отечено грло вратити у нормалу. Уместо млека може да се направи и шербет: две кашике шећера се сипају у џезву и мешају док се не истопе, па се дода вода док се не направи шербет. Пије се вруће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas