Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТАЈНИ ГОВОР

Када МАЧКА усуче БРК - склањајте се, а када га ОБЕСИ урадите следећу ствар

Људи имају "шесто чуло", а мачке - бркове!

1603351167_Sapica.jpg
Шапица има раскошне бркове Фото: А. М.
Oglas

Мачка без бркова је као човек без мобилног телефона! Шалу на страну, али као што су многи људи данас дезорјентисани без мобилних телефона, тако су и мачкама бркови изузетно важни.

Прочитајте још: Ако волите МАЧКЕ уживаћете у њеном друштву: Добри ЏИН чува газду боље од ПСА

Тачније, читав простор око мациних бркова је екстремно осетљив и може да осети најмањи мирис, најнежнији поветарац, најситнију опасност. Бркови мачкама говоре куда да иду, да оцене раздаљину, прођу кроз најуже рупе. Њушкица и део око очију су богати нервним завршецима и крвним судовима, па су изузетно осетљиви на надражаје.

Колико имају бркова?

Маце имају и по 12 бркова са обе стране њушкице, али и краће изнад очију, на бради. Маце имају бркове, чак, и на задњем делу предњих ногу.

Прочитајте још: Да ли знате шта је CAT ZOOMIES? Врло је забавно и - ЛОГИЧНО

Колико су дугачки?
Мислите да маца има огромне бркове? Не, дугачки су онолико колико је маца широка, јер су то путокази!

То значи да не само што не треба додиривати мачије бркове, већ треба водити рачуна да све буде прилагођено њима, па и чинија са храном коју треба бирати што ширу.

Маце су далековиде, без бркова не виде испред носа!

Не заборавите да су маце далековиде, па као и људи не виде добро оно што им је испред њушкице. Зато су бркови толико важни, јер им омогућавају да осете да је плен близу. Уосталом, због тога прво помиришу нову особу, па онда дозволе да их помази.

Прочитајте још: ПЛАВЕ маце имају ШАПЕ боје ЛАВАНДЕ, крзно ОТПОРНО на ВОДУ и СТРАШНУ ПРОШЛОСТ

Шта ако су предугачки?

Дакле, колико год мислили да су огромни никада мачки не скраћујте бркове! Приметићете да им понекада сам отпадне један брк, али ви не смете да их дирате! Ако то урадите постаће дезорјентисана, збуњена и несрећна. Осећаће се као човек са повезом преко очију!

Шапица је тренутно опуштена, јер су бркови опуштени, а лева шапа испружена Фото: А. М.

Како читати говор бркова?

Бркови помажу и да растумачите расположење маце. Ако су спуштени и опуштени - маца је мирна и полако јој приђите, радо ће се мазити. Уколико су подигнути и уперени напред - маца је узнемирена и веома узбуђена.

Да ли бркови седе?
Да! Баш као и људи, али и пси. Многи се зачуде када црна маца добије беле бркове, док се на белим мачкама то не примећује.
Ако падну - тужна је, ако су опуштени све је под контролом!

Ако падају низ браду, мачка је љута или тужна. Наравно, посматрајте и говор других делова мачјег тела, попут ушију и репа, да бисте добро протумачили шта вам то поручују мачји бркови.

Прочитаје још: На УЖАС Микија Мауса највећи синдикат у ДИЗНИЛЕНДУ имају МАЧКЕ, да ли знате које још ЖИВОТИЊЕ тамо РАДЕ?

Није добро ако маци бркови падају низ браду, јер то значи да је тужна или увређена! Тада погледајте да ли су и уши спуштене и да ли мрда врхом репа. Ако то ради, угодите јој и покушајте да се помирите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas