· · Коментари: 0
ЛЕГЕНДЕ

Када су се ОТВОРИЛА ВРАТА сви су ЗИНУЛИ! Нажалост, крај је РУЖАН (ВИДЕО)

Џон Де Лорен је остварио свој дечачки сан и 1981. године је направио аутомобил који је могао да се враћа у прошлост и иде у будућност.

1604157778_DepositphotosDMCdeLorean.jpg
Фото: Депозитфото

Сви су га желели! Сви су га сањали, али био је прескуп и недостижан. Легенарни аутомобил DMC DeLorean био је сан дечачких снова осамдесетих година 20. века. Али, не и мушких, што је био велики проблем.

Прочитајете још: ВОЗИ, сигурно те НЕЋЕ ОСТАВИТИ на ПУТУ! Ове речи се могу рећи САМО за ЈЕДАН АУТО (ФОТО)

Свака част Мајкл Џи Фоксу и Кристоферу Лојду, али филмски серијал "Повратак у будућност" не би постигао светску славу да није било "главног глумца" - "де лореана". Како је овај ауто прашио! Ипак, најбољи је био тренутак када се заустави и отворе се врата!

Култни филм Фото: Youtube/ screenshot Universal Pictures
Врата су била попут крила галеба...

Дизајнер Ђорђето Ђулијано је дао машти на вољу, па је направио врата попут крила галеба. Одабрао је сребрну, металик боју и додао два пара четвртастих светала. Било је јасно да је овакво возило спремно да помера границе времена.

Дизајн је померио границе времена!

Први "де лореан" је угледао светла рефлектора 21. јануара 1981. године. Прве године је произведено 9.000 возила. Следеће године је фирма банкротирала, јер је продато само 3.000 аутомобила.

У чему је био проблем?

Пре свега, у вратима. Овакав аутомобил није могао да се паркира на јавном паркингу, између два возила, јер врата нису могла да се отворе.

Прочитајте још: Био је РУЖАН, сви су му се смејали, али данас КОЛЕКЦИОНАРИ не питају КОЛИКО КОШТА

Други проблем су биле перформансе које су биле бедне у односу на цену. Од овог возила су сви очекивали да буде аждаја на путу, ако већ не може да путује кроз време, а он то није био...

Прочитајте још: Од ДИСКО аута је свима ЗАСТАЈАО ДАХ: Ставите слушалице! (ВИДЕО)

Пре неколико година је понуђено колекционарима да им се за 100.000 долара испоручи "де лореан" ручно направљен, али никада није објављено колико је и да ли је неко купио овакав аутомобил.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.