Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАМЕТАЈ

Какав би био живот без ПОЛИЦА? Али, не било каквих, него ОВАКВИХ

Да ли можете да замислите животни простор без отворених полица, оних које немају врата, застор или било шта друго што их покрива и затвара?

1607092023_Depositphotos_37358865_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Осим што су веома практичне, па и декоративне јер доприносе естетици дома, одличан су избор за љубитеље минималистичког и скандинавског стила опремања стана, јер са оваквом врстом полица простор делује ведрије, једноставније, прегледније, па и уредније.

Прочитајте још: Уредити ДОМ према правим пропорцијама: Шта купујемо премало, а шта превелико?

Сталак Фото: Депозит

Ведрину уносе и пастелне боје, које су више него пожељне, од цикламе, преко свих нијанси плаве, зелене, наранџасте, жуте... С обзиром на то да се међусобно одлично слажу, овако обојене полице можете уклапати једне до друге, без бојазни да ћете претераним шаренилом склизнути у домен кича.

Обојене полице се међусобно одлично слажу.

Осим боја, и различити материјали полица одлично се уклапају једни до других, а облици кутије доминирају. Тако дрвене полице, налик фиокама или картонским кутијама, веома лепо изгледају када се поређају на пластичне, правоугаоног облика. Уз њих иду и праве правцате дрвене гајбице, али прелакиране и фино ишмирглане.

Прочитајте још: ОВАЈ СТИЛ уређења дома је непревазиђен, а једна БОЈА му даје лични печат (ФОТО)

Оно што је добро у оваквој врсти “слободног” ређања је то што све зависи од ваше креативности, јер је свака полица део за себе, па их буквално можете слагати као лего коцке и мењати им распоред, а самим тим и облик по жељи.

Не натрпавајте их
Понека књига, фотографија, сувенир, собна биљка, украсна чинија или свећа, корпа са воћем, нека се нађе на свакој полици, да не би правили гужву и стварали осећај нереда, услед пренатрпаности.

Шарене или пастелних боја Фото: Депозит

Популарни су и сталци налик оним металним из фабричких магацина, једноставне конструкције од само неколико усправних и положених греда, ојачани укрштеним опругама.

Популарни су сталци, "умивени" белом бојом.

Наравно, сада су “умивени” белом или црном бојом, “огрнути” дрветом или једноставно повезани у коцке. Могу стајати самостално у простору или се монтирати на зидове, а чак иако се наслоне, у виду стилизованих мердевина и причврсте са за подлогу, неће пасти ако их не преоптеретите.

Прочитајте још: НЕОПХОДАН комад намештаја, а налази се свуда: У дневној, спаваћој, купатилу...

Све описано односи се на сваку просторију вашег дома, од кухиње, преко спаваће, дневне и радне собе, до купатила. Тамо где немате довољно места за веће полице, једноставно учврстите лепо обликовану даску или две на неискоришћени зидни простор и поређајте неопходне ситнице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas