Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДРУШТВЕНИ ЖИВОТ

Како ћете живети у СРЕДЊИМ ГОДИНАМА зависи од НЕВЕРОВАТНЕ ситнице из МЛАДОСТИ

Када имате богат и испуњен друштвени живот током студија, не само да ћете бити испуњенији, већ ћете имати и боље емотивно здравље у педесетим годинама.

1602335239_Depositphotos_28652277_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

То је показало истраживање научника са Универзитета у Рочестеру, објављено у магазину "Психологија и старење".

До овог и сличних података истраживачи су дошли захваљујући студији од пре три деценије о дневним активностима студената.

Прочитајте још: Најбоља метода! Сваког дана НЕ РАДИТЕ НИШТА у периоду од 2 сата

Они су потом ступили у контакт са истим испитаницима који су тада били у педесетим годинама. Замолили су их да оцене тренутно задовољство квалитетом живота, што су они и учинили.

Двадесете године су одскочна даска за живот.

Стручњаци су тада дошли до закључка да нам богатство социјалних веза у двадесетим годинама када студирамо и дружимо се са колегама, омогућава да се образујемо, ширимо видике, доживљавамо авантуре, али и помаже да схватимо ко смо, шта желимо, колико вредимо. То је, тврде научници, одскочна даска за процес изградње система за све касније односе у животу и капитал за емотивно здравље.

Највише пријатеља
Од 30. године број пријатеља се смањује, јер нам квалитет веза постаје важнији од квантитета.
Студентско доба је кључно за каријеру!

На факултету углавном упознајемо људе из разних окружења, социјалних, културних и вредносних миљеа. Они имају ставове, мишљења и вредности који су мање-више другачији од наших, па тако спонтано учимо како да превазиђемо разлике, што је велики тест.

У том добу смо и на испиту људскости, али успевамо и да сами проценимо ко је какав човек и ко нам одговара, иако имамо много пријатеља и познаника.

Прочитајте још: Ово су РАЗЛОЗИ због којих би сви требало да ПЕВАМО ПОД ТУШЕМ

Истраживање је показало да је сиромашан друштвени живот у двадесетим годинама раван штетној навици пушења и опаснији од гојазности и конзумирања алкохола.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas