· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Како да брзо СМРШАТЕ, без негативних последица на здравље

Брзо мршављење није најздравији приступ.

1607087687_Depositphotos_25790515_s-2019.jpg
Фото: Депозит

За брзе резултате највише промена ћете видети када се одрекнете уобичајених проблематичних ствари: прерађене хране, слаткиша, производа из пекаре, смрзнутих јела, пице, супе у кесици.

Ова храна може да доведе до задржавања воде и надутости, што може да утиче на вашу тежину и на то како вам одећа стоји. Ако с листе намирница уклоните ову храну, важно је заменити је оном богатом хранљивим састојцима. 

Ако једете премало можете да осећате глад, раздражљивост, умор, затвор - што изазива жељу за нездравом храном

Поврће без скроба је на врху листе намирница које треба да уврстите у сваки оброк. Већина њих има само 25 калорија или мање и садрже мало угљених хидрата. Циљ је да током дана унесете око пет шоља дневно угљених хидрата, једна за доручак, две за ручак и две за вечеру.

Прочитајте још: Да ли сте знали? Оброци у одређеним интервалима НЕ ДОВОДЕ до губитка килограма!

То може да укључи сирово поврће, или динстано, печено у рерни или поврће са роштиља. Покушајте да помешате боје и врсте како бисте унели шири спектар хранљивих састојака и антиоксиданата.

Фото: Депозит

Од спанаћа и кеља направите смути за доручак. Направите салату за ручак, са базом од поврћа две велике шаке. Одлучите се за кувано поврће за вечеру или нека вам барем половина тањира чини динсано поврће као што је броколи, патлиџан.

Прочитајте још: Митови који успоравају губљење килограма

Здраве масти појачавају ситост, па нећете осећати глад. Како бисте били сити неколико сати, користите маслац од орашастих плодова у смутију, једите авокадо са јајима, прилијте салате уљем од екстрадевичаноског маслиновог уља.

Прочитајте још: Топи килограме: Направите сами дијеталну воду

Да бисте се енергетски задовољили, укључите у исхрану најмање једну шољу свежих / сирових или пола чаше куваних угљених хидрата по оброку. Њихово изостајање можда да резултира дуготрајном глађу или жудњом, као и спонтано једење ван оброка које омета резултате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.