· · Коментари: 0
удобност

Како да изаберемо праву ОБУЋУ ЗА ЛЕТО: Јапанке ипак нису прави избор

Стручњаци препоручују обућу за лето која у потпуности прија нашој нози.

1624525486_vacation-4420763_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Јапанке и слична обућа која има танке траке може да узрокује жуљеве због прекомерног накупљања влаге између првог и другог ножног прста. Стручњаци препоручују други тип сандала

Жуљеви могу бити болни, а летња врућина у комбинацији са уским сандалама с тракама може брзо да се претвори у малу катастрофу. Да бисте ове сезоне одржали стопала без жуљева, ево што треба да знате.

Прочитајте још: Ово су знаци да нам је КОЖА ДЕХИДРИРАНА: Проверите једноставним тестом

Обућа за лето

- Већина жуљева на стопалима узрокована је претераним трењем ципела. На стварање жуљева могу да утичу и алергијске реакције или опекотина од сунца - рекла је Сејли Тулпул, специјалиста за стопала из САД-а.

Жуљ настаје кад се спољни слој коже оштети и настане циста испуњена текућином. Више температуре повећавају могућност настанка жуљева. То је зато што се ноге природно зноје током целе године, а с високим температурама и ноге се више зноје, што може довести до већег трења и стварања мехура, објашњава.

Јапанке и слична обућа нису најбољи избор за дуго пешачење по врућинама.

- Сандале тог типа могу узроковати жуљеве због прекомерног трљања и накупљања влаге између првог и другог ножног прста - рекао је за ХуффПост стручњак за стопала из болнице Метходист у Калифорнији, САД-у.

Прочитајте још: Моћни СОК ОД КРАСТАВЦА: Напитак који ће вас расхладити и ослободити токсина! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

- Сандале с тракама које обавијају предњи део стопала и глежањ лакше се носе од сандала с танким трачицама - рекла је Тулпул.

Синтетички материјали, попут тврдог платна или вештачке коже, такође могу да доведу до стварања жуља. Уместо тога, Тулпул препоручује сандале израђене од мекших, трајнијих материјала попут коже. Сандала (или било која ципела) која у потпуности не одговара нози је рецепт за жуљеве.

- Иако могу да изгледају модерно, сандале можда не одговарају најбоље вашим стопалима. Ножни прсти и пете не би смели да висе преко ивица сандала, а лукови би требало да буду близу средине стопала - објаснила је.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.