· · Коментари: 0
сређивање

Како да направите ДОБРУ ОРГАНИЗАЦИЈУ у КУХИЊИ: Кутије, држачи, тегле... има толико могућности

Добра организација чува живце, али и време.

1603093205_Depositphotos_22471337_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Ако сте незадовољни својом кухињом и не знате где се шта налази, време је да откријете цаке које ће то променити. Уз минимална улагања у стаклене тегле и пластичне кутије, ваша кухиња биће уредна и функционална.

Провидне кутије за чување

Радне елементе испуните кутијама у којима ћете држати кућна помагала и оно што прави гужву. На недоступним местима попут горњих полица држите ствари које најређе користите. Ускршње чиније, новогодишње тацне, салвете са рођенданским мотивима и све оно што се користи сезонски, не треба да заузима место на полицама које свакодневно користите.

Прочитајте још: Ове ГРЕШКЕ не смете понављати: Три разлога због којих вам је спаваћа соба ЛЕГЛО ПРАШИНЕ

Жичани држачи за зачине и друге ситнице

Ако кубурите са слободним простором, набавите жичане држаче које ћете ставити испод полице или окачити о врата ормарића. У зависности од величине, у њима можете чувати различите ствари, нпр. шољице за кафу, зачине у флашицама, кухињске крпе. Додатни плус је то што се држачи не виде док не отворите ормарић, па самим тим не нарушавају изглед кухиње.

Разврставање

Фото: Пиxабаy

Нека у једној фиоци стоје шерпе и тигањи, у другој пластичне чиније, а у трећој миксер, тостер и остали електрични апарати. Један од најбољих начина да доведете кухињу у ред је разврставање онога што се у њој налази. Ако је ваша породица вишечлана, изнад фиока напишите које ствари се у њој налазе. Тако ћете избећи нервирање ако вам неко истумба оно што сте дуго и пажљиво ређали.

Прочитајте још: Ови знаци указују на ПРОБЛЕМЕ СА СТРУЈОМ у вашој кући

Магнет за фрижидер

Колико пута се десило да одете у набавку и онда заборавите да купите половину ствари? Да се то не би поновило, на фрижидеру држите списак за куповину и допуњавајте га чим приметите да нешто недостаје. Магнетић на фрижидеру ће обезбедити да увек знате где се налази списак потрепштина.

Стаклене тегле

У великим стакленим теглама држите пиринач, тестенину, житарице и све остало што често користите. Тегле треба да стоје у висини очију, заштићене од директне светлости. Једну полицу намените теглама са сувим, прашкастим производима. Нека ту стоје палента, гриз, брашно, кафа… На вишу полицу поређајте неначете тегле са зимницом, џемове, мед, ајвар, као и конзерве…

Прочитајте још: Често заборављамо: Када сте последњи пут очистили КАНТУ ЗА СМЕЋЕ

Пластичне гајбице за поврће

За чување свежег воћа и поврћа најпрактичнија је конструкција су пластичним гајбицама. Захваљујући точкићима, лако је можете преместити на терасу или унети у кућу онда када је то због временских услова потребно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.