Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да нашминкате очи након четрдесете, а да не изгледате старије

Шминкање очију обично је најкомпликованији део макеуп рутине, али уједно је и најефектнији - сетимо се само какав утисак оставља мало тамнија сенка или пак савршено извучен ајлајнер.

1630576584_j-lo1.JPG
Фото: Принтсцреен/Инстаграм
Oglas

То је поглед који обара са ногу! Па ипак, како старимо, тако еyе макеуп постаје све шкакљивији, нарочито након 40. када се (први) знаци старења већ виде у пределу очију.

Боре и недостатак чврстине очних капака могу бити додатно истакнуте неадекватном шминком, зато треба водити рачуна о томе на који начин приступамо коришћењу сенке, ајлајнера али и других битних макеуп производа. Уз наше савете успећете да нашминкате очи тако да не изгледате старије - напротив!

Коректор

Након 40. коректор треба да буде светлији и лаганије текстуре, а требало би да га наносите само на унутрашње стране подочњака како бисте сакриле најтамније делове. 

Сенка за очи

Макеуп стручњаци саветују да избегавате браон тонове и да се уместо њих одлучите за сиве, розе и нуде нијансе. Осим тога, важно је да пре сенке нанесете одговарајући прајмер како бисте замаскирале евентуалну тамнију боју коже на капцима. 

Обрве

Кључни савет у вези са обрвама је одржати их, макар визуелно, густим. Зато, употребите оловку за обрве која је за нијансу светлија од њихове природне боје, а додатно их можете обликовати гелом.

Маскара

Када је реч о маскари, биће вам потребна она која обликује и увија трепавице јер, што су оне увијеније, то поглед изгледа млађе и свежије. Зато, можете слободно да заобиђете оне за дужину и волумен.

Ајлајнер

Ајлајнер је дозвољен и у четрдесетим, али је јако важан начин на који ћете га нанети како бисте постигле жељени ефекат. Подигните браду, гледајте надоле, тако да вам капци буду полузатворени, а затим исцртајте жељени облик врло течним ајлајнером. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas