Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
родитељство

Како да научите ДЕТЕ да распреми своју собу: Може бити забавно

Било да се ради о скупљању играчака, слагању веша, спремању кревета постоје забавни начини како да натерате малишане да одржавају свој пристор од малих ногу.

1603727563_Depositphotos_45673011_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Деца су склона да своју собу виде као један од ретких кутака који припада само њима. С обзиром на чињеницу да родитељи доносе много одлука за децу, воле да одлука о уређењу буде само њихова.

Приликом препуштања одлуке бар што се тиче уређења просторије намењеној малишанима, подстичете код деце креативност, самосталност и осећај независности. Деци је то веома важно, а тиме утичете и на формирање карактера код детета. Као родитељи начините први корак, охрабрите своју децу како би стекла добре организационе вештине.

Прочитајте још: Доктор Младеновић УПОЗОРАВА: Родитељи касно доводе ДЕЦУ ЗАВИСНИКЕ од игрица!

Издвајамо три савета који ће вам помоћи да научлите децу да организују своје ствари. 

Научите их да затегну кревет као професионалци

Када уђете у дечију собу, кревет је обично прво што приметите, јер је тамо често највише дешавања. Од играња, спавања, цртања све до учења и грицкања када родитељи не виде. Дакле, када ваше дете намести кревет, затегне велики део собе. Стручњаци истичу да је распремање кревета сваког јутра повезано са бољом продуктивношћу, већим осећајем благостања и развијенијим економским вештинама. Затегнут кревет узрокује боље оцене или мање неозбиљну потрошњу. Ипак, ти почетни кораци започињу ланчане реакције које помажу и да друге добре навике заживе.

Почните са навијањем аларма пет минута раније и полако их водите, корак по корак, док сами не науче да упражњавају ову навику. Фокусирајте се на забаву! Можете смањити број јастука и плишаних играчака на кревету. Нека сами одаберу омиљене, а остале спакујте на неко друго место, полицу, кутију. Могу одлучити и да сваког дана мењају играчке које стоје на кревету. 

Прочитајте још: Да ли ДЕЦА треба да ГЛЕДАЈУ ХОРОР ФИЛМОВЕ?

Научите их да прво склоне јастуке, како би могли да затегну чаршав. Можете, из забаве, прскати малом количином омекшивача и воде јастуке. Деци ће бити забавно, а постељина ће бити сваког јутра освежена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas