Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЈА БАШТА

Не прихрањујте их, никако! Ево како да НЕ УБИЈЕТЕ све своје биљке док сте НА ПУТУ

Ако се добро припремите, постоји могућност да вам зеленило опстане и док сте одсутни

1617688069_cvece.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Како се ближе празници и распуст, тако се дилема куд чемо са цвећем док смо на путу – усложњава. Срећом, па је вечина биљака зими мање захтевна у односу на летњи период.

Уколико имате неку баш скупу биљку или сте за неку веома веома везани, потрудите се да нађете неког ко ће о њој да брине, мада ни то није гарант да неће увенути док нисте с њом.

Обилно их залијте пре поласка

„За краће одласке на од недељу или две, током месеци док су биљке у стању мировања, можете се осигурати тако што ћете их добро залити пре него што одете на пут. Нека доњи тањирићи буду пуни воде. Није лоше, ако имате времена да их све ставите у каду и добро истуширате. Уколико идете на дуже, постоји мали трик: прекријте биљку пластичном кесом на којој сте направили неколико отвора за циркулацију ваздуха. Тако ћете симулирати атмосферу с високим нивоом влажности, попут оне у стакленику.

Избегавајте место с превише сунчеве светлости

У случају да је јесен топла као ова сад, а биљке стално под директном сунчевом светлошћу, може доћи до сушења, нарочито ако нисте ту и не можете да то спречите на време. Док сте на путу, набоље је да биљке буду на светлом месту, али не и под директним сунчевим зрацима, што ће осигурати спорије сушење земље.

Заборавите на прехрану

Желите да ваше биљке расту што спорије док нисте ту. И они заслужују мало одмора и опуштања, пошто  су јесен и зима углавном месеци мировање за биљке, прехрањивање одложите до пролећа.

Подесите температуру

Искључено грејање и одшкринути прозори могу да направе озбиљну штету собном зеленилу које је навикло на стабилне услове. Идеална температура би била око 21 степен Целзијуса, уз наравно, обавезни изостанак промаје.

                             PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas