Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исушивање

Како да негујемо руке? Успоставите нове рутине

Чињеница је да у последњих неколико месеци сви перемо руке више него икад пре.

1606468031_Depositphotos_358888748_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Знатно чешће користимо и дезинфицијенсе на бази алкохола, што може пореметити Пх равнотежу коже. Како испоштовати препоруке здравствених радника, а истовремено спречити да руке испуцају? Прилагодите се тренутној ситуацији и уведите неке промене када је у питању нега руку.

Никад не перите руке врелом водом

Врућа вода исушује кожу која је већ довољно иритирана честим прањем. За уклањање вируса и бактерија, довољно је да користите млаку воду и одговарајуће средство за чишћење. Пронађите сапун са хранљивим састојцима који ће пријати епителу. Лаванда, алоја и ши путер умириће кожу и хидрирати је. Не заборавите да након прања потпуно осушите руке. Тако ћете спречити да кожа испуца на хладноћи и ветру.

Прочитајте још: Јутарње навике због којих ће вам дан почети лепо

Пажљиво бирајте средство за дезинфекцију

Гелови за дезинфекцију су неизоставни за одржавање чистоће руку кад сте далеко од текуће воде, сапуна и лавабоа. Међутим, њихов висок садржај алкохола (да би били ефикасни морају бити најмање 60%) исушује нокте и кожу. Срећом, постоје и обогаћене формуле које више одговарају кожи. Умирујући екстракти невена и камилице, заједно са мешавином есенцијалних уља, ублажиће негативне ефекте дезинфекционих средстава.

Фото: Депосит

Као и код коришћења сапуна и воде, потребно је темељно истрљати сваки милиметар коже и сачекати да се потпуно осуши.

Нанесите хидратантну крему после сваког прања руку

Руке су вам суве након прања? То је зато што сапуни и средства за дезинфекцију са спољашњег слоја коже уклањају њена природна уља. Ц́елије коже са различитим липидима, укључујући холестерол и церамиде, чине заштитну баријеру. Пошто је чишћење руку неопходно, најбољи начин за борбу против суве коже је коришћење креме после сваког прања. Потражите оне са церамидима и хијалуронском киселином, али заобиђите све које садрже вештачке боје и мирисе.

Креме после сваког прања.

Прочитајте још: Спасите зубе на време: Природни лекови за ПАРАДЕНТОЗУ

Водите рачуна о заноктицама

Често прање руку може допринети настанку заноктица. Оне омогућавају води и влази да уђу у нокат, што може довести до болних бактеријских инфекција, црвенила и отока. Не занемарујте заноктице, већ их третирајте одговарајућим препаратима чим их приметите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas