Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
опуштање

Како да одаберете праву МАСАЖУ: За отклањање стреса, целулита или мршављење

Први корак да одредите какав масажа вам је потребна јесте да дефинишете разлог због ког вам треба.

1602925062_Depositphotos_10686877_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ова упутства ће вам олакшати одабир:

Одабир доброг масера

По могућству физиотерапеута са доста искуства у области која вас интересује - је пресудно. Имајте у виду да, баш као што је то случај са одабиром неге за лице или посете дерматологу, третман који одговара вашој другарици не мора да одговара и вама. Зато је је важно да се код свох терапеута појавите са јасним захтевом како би он или она могли да одреде на који начин ће вам помоћи.

Најчешћи разлози за масажу

Напетост мишића - у овом случају најбољи одговор јесте нека врста дубоке масаже ткива (попут шведске) у току које се масер/ка концентрише на све нивое мишићног ткива, а студије су показале да ова врста масаже утиче на ниво окситоцина и серотонина који осим што опуштају, дају и добро расположење.

Прочитајте још: Воће НЕ ЈЕДИТЕ после оброка, јер се у организму ДЕШАВА нешто СТРАШНО

Стрес - вероватно најчешћи узрок, за који се преоручују различите технике у зависности од тога шта вам прија, од дубоке масаже ткива па до масаже топлим камењем. Увек се ради о масажама целог тела ради најбољег ефекта.

Време за масажу
По овом питању се масаже деле на две велике групе. Третмани за мршављење и целулит требало би да почну на јесен и да се раде све до средине пролећа како би, уз одржавање, лети дали отималне резултате.Сви остале врсте, изводе се током целе године невезано за годишње доба.

Терапија бола или након повреде - циљане терапеутске масаже су врло учинковите али немојте очекивати да вам пријају, или да вас опусте пошто су врло интензивне. У многим верзијама, поготово спортским, мораћете и сами да радите одређене покрете у току масаже, као на рехабилитацији.

Мршављење и целулит - ово поље је поприлично комплексно из разлога што су узроци многи па тако и решења. Од лимфне дренаже (ручне или различитим апаратима) до побољшавања и убрзавања циркулације па све до топљења масних наслага.

Најпопуларније масаже

Прво место свакако деле терапеутска масажа леђа и масаже против целулита и за мршављење. оно што је изузетно важно јесте приступ терапеута, а он мора бити интегралан. Чак и када се третман концентрише на један специфичан проблем или део тела, остатак тела и елемент опуштања/третирања целог тела не сме се прескакати. Тако се, на пример, лимфна дренажа како би била ефикасна ради на целом телу, а не само на задњици или ногама.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Шта о ЗДРАВЉУ говоре ЦРВЕНЕ ОЧИ: Од безазлених до озбиљнијих проблема

Ручна масажа или апарати

Масажа је индивидуална ствар и иста процедура на двоје различитих људи не мора дати исте резултате. Ручна масажа биће ефикасна само ако је изводи неко ко има доста искуства. На пример, када су целулит и мршављење у питању, све масаже имају исти циљ а то је убрзавање циркулације, убрзавање метаболизма, избацивање вишка течности и поткожног масног ткива. Код некога ће најбољи резултат дати ЛПГ, код неког ињекциони липолитици, или пак пресотерапија и акустични таласи. У највећем броју случајева, потребан је протокол који комбинује више различитих техника. Ипак, масажа не може сама да реши проблеме, за успешну терапију било да се ради о целулиту или о повреди, потребно је увести одређене рутине у начин живота како би се постигли оптимални резултати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas