Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

Како да ОЧИСТИТЕ ДАСКУ ЗА СЕЧЕЊЕ? Будите сигурни да нема БАКТЕРИЈА

Вероватно је користите свакодневно, али знате ли како и да је правилно оперете? Када кажемо правилно, првенствено мислимо на прање без употребе детерџента за судове.

1598009501_meat-loaf-3747129_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Доносимо неколико начина како да то урадите без употребе хемикалија, а уз помоћ састојака који су и више него ефикасни.

Прочитајте још: САВЕТИ ДИЗАЈНЕРА: Не правите од ДОМА СКЛАДИШТЕ

Сирће за дезинфекцију

Фото: Пиxабаy

Сирћетна киселина коју сирће садржи одлично је средство за дезинфекцију које је веома ефикасно против Е. цолли, салмонеле и стафилокока. Када желите да очистите и дезинфикујете даску за сечење, поспите по њој соду бикарбону па онда неразређено алкохолно сирће. Након пет до десет минута даску добро исперите чистом, хладном водом.

Хидроген пероксид елиминише бактерије

Хидроген пероксид поуздани је савезник против ширења бактерија, посебно након што сте секли пилетину или неку другу врсту меса. Даску очистите тако што ћете је прво пребрисати папирним убрусом на који сте нанели сирће, а након тога и убрусом који сте натопили хидроген пероксидом. Након тога, потребно је да даску исперете чистом, хладном водом.

Прочитајте још: Почиње ШКОЛА! Преуредите дечију собу, а ГЛАВНА ЗВЕЗДА мора да буде ОВАЈ комад намештаја

Лимун уклања непријатне мирисе

Фото: Пиxабаy

Одређене намирнице могу да оставе и не баш тако пријатне мирисе (црвени и бели лук, пилетина и риба само су неке од њих). Елиминишите их, а уједно и дезинфикујте даску, тако што ћете је добро истрљати са пола лимуна. Можете је и опрати у неразриеђеном свежем соку од лимуна.

Прочитајте још: Ови комади НАМЕШТАЈА су ПРОШЛОСТ: Уредите свој дом по последњој моди

Сода бикарбона за дубинско чишћење

С времена на време, даску је потребно и дубински очистити. Направите пасту од једне кашике соде бикарбоне, једне кашике соли и воде те даску добро истрљајте. Након тога је темељно исперите врелом водом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas