· · Коментари: 0
ПРОМО

Како да оплемените екстеријер вашег дома

О томе како да уредите свој ентеријер постоји мноштво текстова

1626180526_soba.jpg
Фото: депоситпхотос

Ипак, екстеријеру се, неправедно, придаје мањи значај, нарочито у градовима, где је становање у зградама масовно. Када је фасада заједничка, људи нису претерано заинтересовани да улажу, па чак и кад је у питању и минорна куповина попут спољне расвете, потребно је да предсеник станара излобира за то. За оне који живе у кући, екстеријер је углавном значајнији и они више пажње придају спољном изгледу.

ПВЦ столарија-за велико освежење

Кречењу свакако претходи промена столарије, мада она може да се мења и након кречења, ако сте се током процеса предомислили. ПВЦ столарија најчешћи је и најекономичнијиј избор многих домаћинства. По заступљености ПВЦ столарија чини чак 80 посто свих столарија. Како се најчешће ради у белој боји, добар је избор без обзира које боје вам је фасада. Уклопиће се одлично уз сваку боју и дати јој ноту префињености. Међутим, уколико нисте љубитељ беле боје, добра ствар је што ПВЦ столарија долази и у другим бојама. Наравно, по нешто вишој цени. При куповини важно је нагласити коју боју желите јер накнадно фарбање никада не изађе на добро. Такође пвц столарија може имати два лица-једна боја споља, а друга унутра. Тако да не морате да разбијате главу да ли ПВЦ столарија треба да се уклапа са ентеријером или екстеријером. Главна предност ове столарије је што се лако одржава, отпорна је и исплатива.

Фасада говори у име власника

Као што одело говори о човеку који га носи, тако и фасада говори о њеним укућанима. Чисте и свеже окречене фасаде откривају да су власници људи којима је стало до реда и чистоће. Овај текст односи се на њих, али на све оне који би желели да у неколико корака освеже изглед спољашњости куће. Оно што ће оставити највећи утисак и указати на промену јесте кречење фасаде. Притом, без обзира да ли бирате светлије или тамније нијансе, промена ће бити видљива чим се фасада осуши. Добра ствар је што данас фасаду можете и сами да освежите. У томе вам могу помоћи компресори. Осим што вам штеде новац, компресори штеде и време. Компресори углавном долазе у облику пиштоља, који равномерно наноси боју, без капљања и разливања. Тако ће ваша ПВЦ столарија остати неупрскана. Једина мука може настати уколико имате кућу на спрат. Тада вам компресори нису довољни, већ је потребна и скела.

Спољна расвета као шлаг на торти 

Окречена фасада и ПВЦ столарија поптпуни сјај добиће када их комплетирате расветом. Спољна расвета готово да је важна колико и унутрашња. Како унутрашња оплемењује простор тако и спољна равета оплемењује амбијент. Она заправо истиче естетику екстеријера. Не само да кући даје сјај већ и окућници и башти. Како бисте осветлили фасаду, дрвеће или издвојене зидове користите расвету која је усмерена на горе, а која се поставља на земљу или близу ње. Лампе на стубовима или у висини ногу иделана су спољна расвета за стазу у дворишту. Када је реч о расвети која вам је потребна за безбедност објекта најбоље је да је поставите тако да емитује светлост одозго. Када је реч о спољној расвети препорука је да се бира пристојан дизајн како се не би стекао утисак пренатрпаности и бљештавости

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.