Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
љубав

Како да поправите ОДНОС СА ПАРТНЕРОМ: Важни савети за парове који су РОДИТЕЉИ

Улагање у љубав захтева непрестано време и труд.

1602754184_Depositphotos_56640889_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Бити у интимној вези пружа нам осећај повезаности, не само са партнером, већ и са светом у целини. Када су наша срца испуњена љубављу, осећамо бескрајно задовољство и срећу. Постајемо стрпљивији, емпатичнији, љубазнији и нежнији.

Према бројним научним студијама, снага љубави директно утиче и на наше физичко здравље, јачајући наш имуни систем, она побољшава наш кардиоваскуларни систем и повећава животни век.

- Када погледате научне податке, потреба за љубављу и интимношћу је једнако важна као потреба за храном, ваздухом и спавањем -  додао је Ден.

Прочитајте још: У зависности од тога да ли пишете РУКОМ или на ТАСТАТУРИ, у мозгу се дешава нешто НЕВЕРОВАТНО

Погледајте 8 савета које смо издвојили за вас како бисте побољшали однос са вашег партнера.

Будите пријатељи

Фото: Депосит

Свака здрава веза мора бити заснована на чврстом пријатељском односу. Не заборавите да се према партнеру понашате с истом љубазношћу, поштовањем и уважавањем као према блиском пријатељу. Подржавајте се међусобно, слушајте и смејте се један другом. Осмех је најбољи начин да искажете срећу и радост којима сте испуњени. Не дозволите себи да будете безобзирни или неувиђајни.

Останите блиски

Већина парова истиче да годинама "љубав ишчезне" и остане само навика. Та тврдња није тачна. Заправо, у љубавни однос морате да улажете напор, време и емоције.

- Парови морају да проведу много времена једни са другима -  саветује доктор Дејвид Каплан. Каплан охрабрује парове да одвоје једно поподне у недељи за заједнички излазак. Поред тога, најмање петнаест минута свог дана посветите смисленом разговору са партнером. Време које проводите заједно може вас зближити и допринети да ваш однос буде бољи, приснији и пун поверења.

Прочитајте још: Жене су се ПРОМЕНИЛЕ, а да ли млади МУШКАРЦИ помажу у кућним пословима?

Физичка интима

Физичка интима је природна и здрава формула за ближи партнерски однос. Међутим, наше најбоље сексуалне намере често се одмарају, јер на крају дана услед бројних обавеза немамо енергије да се посветимо партнеру.

Трудите се да нађете време за вас двоје.

Најбољи савет за то јесте да се и ви и ваш партнер потрудите да одржите страст и жар која лежи у вама. Оставите посуђе у судопери, искључите лаптоп и посветите се вољеној особи. Направите романтично вече, укључите музику, упалите свеће и препустите се страстима. Научите да комуницирате додиром.

Комплимети су увек добродошли

Говорити нешто љубазно и нежно свом партнеру требало би да буде свакодневна навика. Изражавање љубавних мисли негује вашу везу помажући вам да схватите важност вашег односа. Дајте партнеру до знања колико га цените и будите великодушни са комплиментима и изразима наклоности.

Фото: Депосит

Борите се за ваш однос

Будући да су несугласице и расправе неизбежне, није важно да ли се борите већ како се борите. Кад се несугласице појаве, нека буду кратке.

- Не више од десет минута -  каже Каплан. - После десет минута постаје гадно и понавља се Такође, водите рачуна о границама, не бавите се питањима од прошле недеље или прошлог месеца - нека ваш спор буде фокусиран на ствар која је тренутно у питању.

Прочитајте још: Ова деца на Инстаграму зарађују највише: Девојчица (7) заради 1.8 МИЛИОНА ДИНАРА ПО ОБЈАВИ (ФОТО)

Савети стручњака

Уколико осећате да је ваша веза пољуљана, не би било лоше да се посаветујете са брачним саветником. Штавише, у разговору са терапеутима можете открити које су круцијалне ствари које вам сметају код партнера и обрнуто. Разговор са њим вам може помоћи и да се решите неких страхова везаних за вашу везу. У брачним терапијама нема ништа лоше, стога се не бојте да их посетите уколико наиђете на проблеме. Ваши напори и труд да поправите партнерски однос ће вероватно покренути важне расправе о вашој вези и на крају је побољшати. 

Додир је важан.

Слушајте пажљиво партнера

- Бити пажљив слушалац даје вашем партнеру до знања да су вам његове мисли и осећања важни. Штавише, добро слушање подстиче партнере да се отворе и буду спремни да деле - кажу психолози Ричард и Кристина Чарлсон.

Тајна, кажу Чарлсони, није само да "чујете" шта ваш партнер говори, већ да будете истински "присутни", имајући искрену жељу да разумете шта се говори и слушате без осуђивања.

Прочитајте још: СКРАЋЕНИЦЕ, смајлији, ево колико деце данас НЕ ЗНА да ГОВОРИ!

Загрљај/пољубац када се поздрављате

Веома је важно узети у обзир осећања вашег партнера приликом поздрава или добродошлице, посебно ако је физичка интима стандардна пракса у вези. Поздрављајући се или опраштајући од партнера без неког облика физичке блискости, створићете дистанцу у вези. Поред тога, било је много студија које показују да загрљај може утицати на смањење крвног притиска и отклонити стрес. Једноставним загрљајем партнера, можда ћете доживети "ослобађање" од напетих емоција и побољшати однос.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas