Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТЕХНО САВЕТИ

Како да поправите СЛУШАЛИЦЕ на којима је ПОКИДАН КАБЛ (ВИДЕО)

Ништа није горе него када носите слушалице које прекидају.

1607180346_slusalice.jpg
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / РицхсМетходс
Oglas

Због константног савијања и увртања, каблови који сачињавају већи део наших слушалица се врло лако могу оштетити. Таква оштећења у почетку доводе до прекидања звука, а како се оштећење буде повећавало, звук ће се на крају потпуно изгубити.

Многи би у оваквим ситуацијама такве слушалице бацили и упутили се у радњу како би купили нове, али ми вам показујемо начин да их поправите и тако уштедите макар неки новац.

Прочитајте још: Не одустајте! Ево како да ПРОДУЖИТЕ животни век батерије на ЛАПТОПУ

Прво што треба да урадите јесте да утврдите где је кабал оштећен или прекинут. Када то урадите, потребно је да кабл потпуно пресечете и да одстраните оштећене делове и са једне и са друге стране. Затим кабл загрејте упаљачем и уклоните гумирану изолацију, како бисте дошли до танких, финијих жица испод.

Све што треба да урадите јесте да међусобно спојите и увртите жице са једне и друге стране пресеченог кабла. Водите рачуна да спајате жице које су исте боје и на крају користите изолир траку како бисте их причврстили и заштитили од кратког споја.

Прочитајте још: ПЛАВО СВЕТЛО на рачунару убија ваше ОЧИ! Ево како да одмах решите овај проблем

У видео клипу испод можете видети како да то урадите, па ако имате неки пар старих и покиданих слушалица, вежбајте се на њима и покушајте да их оспособите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas