Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Како да препознате одећу која ће се распасти после првог прања

Када купујемо нове ствари, увек желимо да то буду комади који ће бити квалитетни и дуже трајати.

1615463119_Depositphotos_167605250_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ипак, реалност је често другачија, одећа се распадне, развуче, пропадне већ после неколико ношења, некад чак и после првог прања.

Откривамо вам 10 савета како да препознате каквог је тачно квалитета предмет који купујете, пратите их и више нећете бацати новац на неквалитетне ствари!

Прочитајте још: Тресете СЛАНИК да би посолили храну: Не бламирајте се и погледајте како се ПРАВИЛНО користи (ВИДЕО)

1. Квалитет памука проверите гужвањем

Узмите ћошак одевног премета који желите да купите, згужвајте и држите стиснуто у шаци неколико секунди. Ако тканина после пуштања изгледа као изгужван папир, значи да је третирана нечим како би се облик задржао. Након првог прања, овакве ствари се одмах деформишу.

2. Развуците тканину код шава

Лагано развуците материјал као да желите да раздвојите тканину на месту где је зашивена. Ако се појаве рупице, продужите даље.

Прочитајте још: Са ментом, јагодом, па чак и краставцем! 4 освежавајућа рецепта за ЗЕЛЕНИ ЧАЈ која можете направити код куће

3. Избегавајте пластичне рајсфершлусе

Метални рајсфершлус увек је бољи избор, јер се пластични брже деформише и квари. Да ли сте знали да је одећа са пластичним рајсфершлусима увек лошијег квалитета у односу на гардеробу која има метални?

4. Погледајте поруб

Никад не купујте одећу која има веома мали поруб. Квалитетне сукње и панталоне имају поруб и до 4 цм, а блузе и кошуље 2 цм. Све испод тога једноставно не може да буде квалитетно урађено.

Фото: Депозит

5. Постојаност облика

Обема рукама лагано развуците тканину. Ако се не врати на старо, у питању је јефтин и изузетно лош материјал.

Прочитајте још: Да вам стакло у туш кабини буде чисто током целе године, примените овај једноставан трик од 30 секунди

6. Обавезно погледајте етикету

Природни материјали попут памука, свиле и вуне јаки су и много трајнији од синтетике. Али, на пример, одећа која је направљена од 100% памука, може да се скупи већ после првог прања. Зато је добра идеја изабрати комад који садржи између 5 и највише 30 одсто вештачког материјала (вискоза, полиестер, најлон…).

7. Дужина рајсфершлуса

Када купујете хаљину или блузу са рајсфершлусом, на горњем делу он треба да се завршава где и тканина. Ако је краћи или дужи, одећа није лепо направљена.

8. Боја конца

Ако било где на одевном комаду приметите да је прошивен другом бојом, продужите. Такав комад направљен је у журби, и поента је била квантитет, не квалитет.

Прочитајте још: Колико је ефикасно чишћење ПЕНОМ ЗА БРИЈАЊЕ? Накиту враћа сјај, а за огледала је изврсна

9. Рупице за дугмад

При производњи одеће ниског квалитета, не обраћа се пажња на детаље. То се најбоље види на дугмићима и рупицама за исте. Ако су дугмад слабо пришивена, а рупице нису порубљене, јасно вам је шта сте планирали да купите.

10. Постојаност боје

Ако је на одевном предмету или ташни боја негде тамнија, а негде светлија, будите сигурни да ће ускоро избледети свуда.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas