Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЈА БАШТА

Како да ПРИХРАНИТЕ своје биљке: Не бацајте ПЕПЕО, дићи ће вашу биљку из мртвих!

Када купите цвеће, земљиште у којем га садите већ поседује храњиве материје, али оне ће се убрзо истрошити, због чега се биљка прихрањује.

1616405498_7d147c90cc56c5833666641a396515385e45f417.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Собно цвеће има другачији начин живота у кућним условима, који се разликује од њиховог природног станишта. Зато је уз све кораке правилне неге сваке биљке, потребна и прихрана.

Прихрана собног цвећа разликује две категорије:

  • Прихрана зелених листајућих биљака
  • Прихрана цветајућих врста биљака

Ђубрива за собно цвеће разликују неколико начина коришћења. Наиме, можемо их користити у воденом раствору, приликом заливања биљке или у воденом раствору праха ђубрива. Постоје и чврсти облици ђубрива попут гранула или штапића, који се стављају на површини земље.

Поред овакве прихране, собно цвеће се може хранити и фолијарним путем, преко листова. За такву врсту ђубрења се користи минерална прихрана коју убацимо у ручну прскалицу са пумпицом и прскамо листове.

Са ђубривом не треба претеривати, јер велика количина истог може довести до потпуног сушења цвећа. Прихрана се чува на хладним местима и нема рок трајања. При коришћењу ђубрива, поступајте по упуству на производу, али је углавном сасвим довољан 1 грам прихране на 10 литара воде.

Пепео као прихрана

Пепео садржи алкалне и земноалкалне елементе попут калцијума, калијума и магнезијума. Због тога се често користи као прихрана. Пепео смањује киселост земљишта, позитивно утиче на биљно ткиво и подиже отпорност цвећа на сушу. Такође је познато да оваква ђубрива пружају јаке и чврсте плодове биљака.

Прихрана од пепела се углавном користи код биљака које пружају плодове. У земљу се уноси на јесен или рано пролеће, отприлике 3 месеца пре бербе. Од пепела, најбоље је користити онај настао након сагоревања тврдог дрвета попут храста или букве.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas