Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лето

Како да сачувате КУПАЋИ КОСТИМ да вам траје и СЛЕДЕЋЕ СЕЗОНЕ?

Сваке године у ово време извесно време и енергију посветимо трагању за купаћим костимом који задовољава све критеријуме. Поред самог модела, желимо да буде квалитетан, постојан и удобан, а није лако помирити све набројано, и уз то не потрошити пуно новца.

1596534118_Depositphotos_118464420_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Када се најзад одлучимо, ту се прича не завршава, већ је врло важно како га одржавамо да би нам што дуже трајао. Познато је да сунце, хлор и песак могу наштетити тканини, која постепено бледи и губи првобитан облик. Уколико, без обзира на тренутне немиле догађаје, планирате да се запутите ка жељеној летњој дестинацији, или пак базену, имамо неколико корисних савета за вас…

Прочитајте још: Вежите око струка "ПАУЧИНАСТ" огртач и нехајно прошетајте - ПАДАЋЕ ВИЛИЦЕ!

Фото: Пиxабаy

1. Исперите костим хладном водом

Најбоље је да након сваког коришћења купаћи оперете под хладним млазом воде, користећи сапун. Уколико примећујете да је сунце учинило своје и да је материјал помало крут, употребите пар капи омекшивача након чега ћете га поново испрати хладном водом, без изузетка. На тај начин одржавате га дуже у животу, а управо зато сте на овој адреси.

2. Не цедите га након прања

Ово је радња коју многи од нас обављају, међутим она се неповољно одражава на тканину, која тако губи елестичност. Ако се питате шта је потребно урадити, решење је да костим протрљате међу длановима, како бисте уклонили вишак воде. Трудите се да не уврћете костим, јер ћете у супротном убрзо морати да га замените новим.

Прочитајте још: Бирајте ГАРДЕРОБУ према ОБЛИКУ ТЕЛА, проверите шта вама пристаје

Купаћи само протрљајте међу длановима, немојте цедити воду!

3. Поставите га у хлад да се осуши

Мислимо да је овде све поприлично јасно, сасвим је довољно да се купаћи осуши природно, али тако што неће бити директно изложен сунцу. Наравно, циљ је да очувате првобитну боју и спречите да се истегне.

Фото: ПИxабаy

4. Обратите пажњу док сте на плажи или базену

Понекад се дешава да након купања у мору или базену пожелимо да променимо костим, да се не би сушио на нама. Ако се препознајете у овом понашању, онда костим одложите у пешкир или мрежасти цегер. Разлог је једноставан, а гласи да се пластична кеса прегреје и то као резултат има брже хабање материјала. Наравно, уколико можете, одмах оперите костим и оставите га да се суши.

Прочитајте још: ОТКРИВАМО: Који облик НАОЧАРА ЗА СУНЦЕ одговара вашем лицу

Купаћи одлажите посебно, не мешајте га са осталим стварима у ормару!

5. Пажљиво га одложите на крају сезоне

Иако је наизглед чист, важно је да костим на крају сезоне оперете, и то у машини уколико као опцију имате делицате програм, или још једном ручно. Када се осуши по описаном поступку, лепо га савијте и спакујте у врећицу, коју често добијете при куповини. Овим кораком спречавате продор влаге и прашине, и спремни сте за наредну сезону.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas